|
Boros pecsenye
|
A zsemléket a fehérborba áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és összekeverjük a szeletekre vágott, olajban megpárolt gombával, a p... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.05 10:01
|
|
|
|
|
|
Hajdinaleves-hússal--
|
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpároljuk. A kockákra vágott húst is rászórjuk, majd a tisztított zöldségeket. Feleng... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 14:52
|
|
|
|
|
|
Újházy tyúkhúsleves...
|
A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belü... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 14:42
|
|
|
|
|
|
bableves
|
A hagymát felaprítjuk és egy magas lábasban olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről megszórjuk pirospaprikával, visszatesszük ... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
gera05
2011.12.28 13:03
|
|
|
|
|
|
jókai bableves
|
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedé... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
gabendj
2011.12.27 11:51
|
|
|
|
|
|
Malacnyelv lencsével...
|
A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.
A ny... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:43
|
|
|
|
|
|
Fácánleves...
|
A konyhakész fácánt annyi hideg vízben tesszük fel főni, hpgy 1-2 ujjnyira ellepje. Amint felforr, leszedjük a habját, hozzáa... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.24 07:42
|
|
|
|
|
|
Gyöngytyúkleves...
|
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük kis lángon főni ,közben a habot ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.24 07:23
|
|
|
|
|
|
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
|
Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra v... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.14 07:12
|
|
|
|
|
|
|