|
Húsgombóc leves
|
A darált húst összeállítjuk a rizzsel, hagymával, fokhagymával, őrölt borssal, tojásokkal, sóval és dió nagyságú gombócokká fo... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
bartfaiandrea
2014.01.05 11:27
|
|
|
|
|
|
Képviselőfánk tejszínhabbal
|
Egy kb. 3 literes fazékba 2dl forró vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt. Ha a zsír elolvadt, s a víz forr, egyszerre hozzáöntjük... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
francesca
2013.12.04 14:05
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A pontyot megtisztítjuk. Ez abból áll, hogy az élő pontyot agyonütjük úgy, hogy pontosan a szeme közé ütünk egy kalapáccsal. Ez... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
eslavitsek
2013.10.16 11:13
|
|
|
|
|
|
Diós lekváros sütemény !
|
A tojásfehérjét keményre felverem és közben hozzáadom a cukrot is , majd a sárgáját is.
A sütőport, lisztet, diót összekeverem... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.06 22:26
|
|
|
|
|
|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
Epres rebarbara lekvár
|
A gyümölcsöket megmosom, az epret négyfelé a rebarbarát hámozás után szeletekre vágom fel.
Egy magasfalú edénybe a gyümölcsök... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ibolya58
2012.06.06 22:46
|
|
|
|
|
|
Diós, mákos beigli
|
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg!
Hozzáö... |
6 komment
|
231 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.12 14:36
|
|
|
|
|
|
|