|
Káposztàs tèszta
|
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd mosd meg, vágd négy részre, és reszeld le. Hagyd állni 10-15 perci... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
henihencsi
2016.08.11 22:03
|
|
|
|
|
|
Lecsós palacsinta
|
Könnyû, olcsó és ha van otthon télire eltett félkész lecsód, akkor nagyon gyorsan elkészül.
Az egyik fej hagymát nagyon a... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.19 23:55
|
|
|
|
|
|
Diós-csokis félhold
|
A tojássárgát kikeverem a cukorral, dióval és a liszttel.
A tojásfehérjét kemény habbá felverem és a tésztához keverem de óv... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2014.03.29 16:37
|
|
|
|
|
|
Húsgombóc leves
|
A darált húst összeállítjuk a rizzsel, hagymával, fokhagymával, őrölt borssal, tojásokkal, sóval és dió nagyságú gombócokká fo... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
bartfaiandrea
2014.01.05 11:27
|
|
|
|
|
|
Képviselőfánk tejszínhabbal
|
Egy kb. 3 literes fazékba 2dl forró vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt. Ha a zsír elolvadt, s a víz forr, egyszerre hozzáöntjük... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
francesca
2013.12.04 14:05
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A pontyot megtisztítjuk. Ez abból áll, hogy az élő pontyot agyonütjük úgy, hogy pontosan a szeme közé ütünk egy kalapáccsal. Ez... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
eslavitsek
2013.10.16 11:13
|
|
|
|
|
|
Túrós csodalepényem !
|
A tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverem .
Hozzáadom az olajat,, lisztet, és fél deci langyos tejben feloldott szala... |
2 komment
|
20 ember kedveli
|
ibolya58
2013.08.10 23:42
|
|
|
|
|
|
Diós lekváros sütemény !
|
A tojásfehérjét keményre felverem és közben hozzáadom a cukrot is , majd a sárgáját is.
A sütőport, lisztet, diót összekeverem... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.06 22:26
|
|
|
|
|
|
Duplán citromos keksz !
|
A tésztához a tojásfehérjét habosra felverem , a vajat felolvasztom s kihűtöm langyosra.
A vajat , porcukrot kikeverem habosra... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.19 22:06
|
|
|
|
|
|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
|