|
Brassói apró pecsenye...
|
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyság... |
1 komment
|
73 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.13 12:34
|
|
|
|
|
|
Kolbásszal töltött karaj
|
A hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt.
Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés ... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
szimbus
2012.01.12 12:00
|
|
|
|
|
|
Rakott karfiol
|
A rizst megpároljuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. Sós, forró vízben megfőzzük, de vigyázzunk; csak... |
2 komment
|
13 ember kedveli
|
szimbus
2012.01.12 19:11
|
|
|
|
|
|
Töltött gombafejek-kirántva-
|
A gombákat megmossuk, szárát levágjuk, apróra daraboljuk, éppúgy, mint a hagymát, s a vajban együtt megpároljuk. Ezután hozzá... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.11 07:11
|
|
|
|
|
|
Túrópogácsa
|
A túrót, lisztet, margarint az egyik tojással összedolgozzuk tésztává.
Kinyújtjuk, és pálinkás pohárral, vagy más kis méretű s... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
zahonyil
2012.01.10 18:20
|
|
|
|
|
|
Sonkás spárga-sajttal sütve-
|
A friss spárgát megtisztítjuk, cukorral és sóval ízesített vízben megfőzzük. Leszűrjük.
A füstölt sonkát 8 szeletre vágju... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.09 17:51
|
|
|
|
|
|
Savanyú káposztás sztrapacska...
|
A savanyú káposztát kimossuk, kinyomkodjuk és
apróbbra vagdossuk.
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük, a... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.08 08:23
|
|
|
|
|
|
Saslik...
|
A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclé... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.08 07:33
|
|
|
|
|
|
Farsangi részeges csirke
|
A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük.
Az így előkészített cs... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.05 10:05
|
|
|
|
|
|
Tormaleves
|
A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozz... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
mank87
2012.01.04 19:25
|
|
|
|
|
|
|