|
Gesztenyés rolád...
|
6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A pis... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.11 16:59
|
|
|
|
|
|
Dióval töltött csirkecomb-csicsóka pudinggal-
|
A csirkecombot egyben hagyjuk, de a felső részéből a csontot kiszedjük, sózzuk, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a tölt... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.11 14:25
|
|
|
|
|
|
Angyalok csókja (kávékülönlegesség)
|
Egy max. 1,5 dl űrtartalmú margaritás (talpas, ipszilon alakú) pohár aljára 2 cl kávélikőr töltünk, melyre bárkanál segítségéve... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 13:21
|
|
|
|
|
|
Kossuth-rostélyos
|
A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd lábasba rakjuk. Egy ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.07 20:26
|
|
|
|
|
|
Göngyölt csirkemell
|
A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk,sózzuk.
A töltelékhez a tojást felverjük, majd a sajttal elkeverjük.
Hozzáad... |
1 komment
|
50 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.05 04:48
|
|
|
|
|
|
Farsangi fánk...
|
Kevés langyos tejjel, cukorral, liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. Közben a porcukrot és a tojássárgáját jól kikeve... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 14:28
|
|
|
|
|
|
Spárgás lasagne...
|
A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Enyhén sózott, cukrozott vízben kb. 5 percig, főzzük, ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 18:22
|
|
|
|
|
|
Rakott padlizsán (muszaka)
|
Megpucoljuk a padlizsánokat, és kb. 1/2-1 cm-es lapokra vágjuk, besózzuk. Picit állni hagyjuk, majd a sütő rácsára fektetve - o... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 17:45
|
|
|
|
|
|
Sajtos fánkocskák...
|
A vizet a sóval fölforraljuk, a zsírt hozzáadjuk. Ha teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig főz... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 16:57
|
|
|
|
|
|
bableves
|
A hagymát felaprítjuk és egy magas lábasban olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről megszórjuk pirospaprikával, visszatesszük ... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
gera05
2011.12.28 13:03
|
|
|
|
|
|
|