|
Tökleves kagylótésztával
|
A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk.A sütőtököt és a burgonyát nagyobb darabokra, míg a gyökérzöldségeket vékony karikákra v... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
53ilona
2013.10.08 22:57
|
|
|
|
|
|
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
|
A tyúkot megkopasztom, mosom,darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza, szív) 3 l hideg vízben felteszem főni.
Amikor felforr... |
0 komment
|
23 ember kedveli
|
chopperos
2013.04.18 20:30
|
|
|
|
|
|
Lebbencsleves
|
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját fazékban
kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.04 09:23
|
|
|
|
|
|
Legényfogó leves
|
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
galambjani
2013.02.16 09:54
|
|
|
|
|
|
Borsóleves
|
Megtisztítjuk a répát és a zöldséget. A répát karikára, a zöldséget nagyobb darabokra szeleteljük.
Az olajat picit f... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.21 15:30
|
|
|
|
|
|
Pulykaaprólék leves
|
A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltess... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
csabesz0053
2012.04.01 22:52
|
|
|
|
|
|
Szarvasgulyás
|
Egy öblösebb edényben (lehetőleg bográcsban) olvasszuk ki és pirítsuk meg a kockára vágott szalonnát, majd adjuk hozzá a szinté... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 17:48
|
|
|
|
|
|
Savanyú tüdőleves csicsókával
|
A tüdőt és a szívet 3-4 cm-es darabokba vágom. A lilahagymát és a fokhagymát finomra vágom, a száraz fűszereket mozsárban meg... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:29
|
|
|
|
|
|
Homár-spagettivel-
|
A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, és egy nagy, széles edényben kevés olívaolajon megfuttatom. Enyhén sózom, borsozom, f... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:31
|
|
|
|
|
|
Káposztalé-leves székelyesen
|
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabo... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 19:50
|
|
|
|
|
|
|