|
Erdélyi gulyásleves
|
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom,... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
rhs
2013.03.09 13:17
|
|
|
|
|
|
Jóasszony pecsenyéje
|
A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket ke... |
0 komment
|
32 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.07 07:45
|
|
|
|
|
|
Bakonyi sertésszelet
|
A jól kivert szeleteket sózzuk,
borsozzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron majdnem puhára sütjük. Ezután a
szeleteket kivess... |
0 komment
|
18 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.07 07:29
|
|
|
|
|
|
Sertésragúleves gazdagon !
|
Egy serpenyőben felmelegítem az olajat és ráteszem a kockára vágott hús pirítani.
Ezek után beleteszem még a hagymát is, kever... |
0 komment
|
18 ember kedveli
|
ibolya58
2013.03.04 22:05
|
|
|
|
|
|
Sertésborda tejszínes uborkával és póréval
|
Az uborkát meghámozom , hosszában kettévágom és kikaparom a magos részét.
Kis félholdakra felszeletelem .
A hússzeleteket bes... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2013.03.04 22:08
|
|
|
|
|
|
Párizsi szelet
|
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, aztán megsózzuk, kicsit megborsozzuk. Egy zárható tetejű műanyag tálba lerakunk egy réteg ... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.04 09:08
|
|
|
|
|
|
Bakonyi betyárleves
|
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a füstölt szalonnát, rá a húst és fehéredésig pirítom. Ezután megszóróm pir... |
2 komment
|
10 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 08:23
|
|
|
|
|
|
Székelygulyás
|
A káposztát kevés sós vízben a babérlevéllel párold puhára.
(Ha túl sok leve marad, szűrd le.) A pörkölt levébe főzd bele az ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 07:59
|
|
|
|
|
|
Disznótoros leves
|
A csontot a megtisztított tüdővel meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, és sóval meg babérlevéllel ízesítjük. Ha féli... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 06:20
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos húsgombóc leves
|
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megti... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 06:06
|
|
|
|
|
|
|