|
Egyszerű csirkepörkölt
|
A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomokat me... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.21 13:44
|
|
|
|
|
|
Őszibarack süti
|
1.A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük.
2.A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral,... |
2 komment
|
9 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.17 00:35
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés pulyka
|
A zsemlét beáztatjuk a tejbe.
A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük.
Az így előkészített gesztenyemasszához hozzá... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.11 12:20
|
|
|
|
|
|
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
|
A felaprított vöröshagymát (és a végén a fokhagymát hozzáadva) forró olajon megdinszteljük amiben előtte a bacont megpirítottuk... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.09 20:26
|
|
|
|
|
|
Korhely leves káposztalével
|
A zöldséget megtisztítjuk. A sárgarépát apróra vágjuk, a 2 kanál olajon megfuttatjuk, 1 dl vizet adunk hozzá, hagyjuk 5 percig,... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.09 10:12
|
|
|
|
|
|
Káposztás paszuly csülökkel
|
A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hideg vízbe feltesszük főzni, dobunk a ví... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.08 10:07
|
|
|
|
|
|
Magyaros májragu
|
A hagymákat hosszában félbevágjuk, és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.
Olajon üvegesre sütjük, majd sóval, borssal, pirospa... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
feviroza
2014.11.28 13:50
|
|
|
|
|
|
Szanyi legényfogóleves
|
A csontot hideg vízben tesszük fel főni, ha felforrt, lehabozzuk, majd bezöldségeljük, sózzuk. A kb. 2 cm-es kockákra vágott ma... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.25 22:41
|
|
|
|
|
|
Sertéskocsonya
|
A kocsonyahúst mossuk meg. Ha szőrös, gázlángon perzseljük le, vagy borotváljuk meg. Főzhetjük kuktafazékban, vagy egyszerű faz... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.14 00:11
|
|
|
|
|
|
Töltött dagadó
|
A dagadót hosszú éles késsel felszúrjuk. A beáztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáütjük a tojásokat, sóval, borssal és petr... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.03 23:14
|
|
|
|
|
|
|