|
Barackos-vaníliás szívtorta
|
1. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Aztán egyenként hozzáadjuk a tojásokat - folyamatos habosítás me... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
kormos92
2012.01.12 09:45
|
|
|
|
|
|
Párizsi krém
|
A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie , ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el ) . Hozzákeverj... |
1 komment
|
28 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.11 19:02
|
|
|
|
|
|
Konyakmeggy bon-bon házilag
|
A 20 dkg csokit felolvasztjuk, és kétszer egymás után, vastagon kikenjük vele a kosárkákat (ecset használata ajánlott), fejjel ... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 14:07
|
|
|
|
|
|
Sonkás spárga-sajttal sütve-
|
A friss spárgát megtisztítjuk, cukorral és sóval ízesített vízben megfőzzük. Leszűrjük.
A füstölt sonkát 8 szeletre vágju... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.09 17:51
|
|
|
|
|
|
Sajtos fánkocskák...
|
A vizet a sóval fölforraljuk, a zsírt hozzáadjuk. Ha teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig főz... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 16:57
|
|
|
|
|
|
Virslis burgonyasaláta...
|
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amik... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 10:49
|
|
|
|
|
|
Sajtfánk
|
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A vajjal körbevajazzuk az üstöt... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 22:33
|
|
|
|
|
|
Szalagos farsangi fánk
|
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
A lisztet egy edénybe tesszük. A la... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 10:35
|
|
|
|
|
|
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el.
|
Alaplé készítése:
A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fok... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
xamada
2011.12.22 19:20
|
|
|
|
|
|
Bográcsgulyás
|
1. A lábszárat valamivel kisebb kb. 2 centis
kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.
A hagymát megtisztítjuk, és egy... |
2 komment
|
9 ember kedveli
|
xamada
2011.12.20 16:28
|
|
|
|
|
|
|