|
Májgombócleves
|
A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk.
A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
A gombóchoz az alapanyagokat egy... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
henihencsi
2017.03.24 17:12
|
|
|
|
|
|
Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással
|
Frissen szedett rókagombából az igazi. Illata a sárgabarackhoz hasonlít, míg az íze inkább borsos és fűszeres.
A csirkemelle... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.08.09 08:49
|
|
|
|
|
|
Sáfrányos karfiolleves
|
A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk é... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.04 13:21
|
|
|
|
|
|
Lazacleves
|
A krumplit mossuk meg és vágjuk apró kockára. Szeleteljük fel a répát és a hagymát, majd vágjuk fel nagy kockára a hal húsát is... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
noble
2015.04.11 06:55
|
|
|
|
|
|
Sütőtök krémleves
|
A felaprított vöröshagymát vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt és burgonyát, majd vízzel felöntjük, és... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
noble
2015.04.11 05:53
|
|
|
|
|
|
Póréhagyma krémleves
|
A vöröshagymát felkockázom a póréhagymát karikára vágom a zöld része is mehet jól megmosva. A krumplit is apró kockára vágom. A... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
kozlik1
2015.01.26 19:25
|
|
|
|
|
|
Csirkemell hagymás sajtmártással
|
A hagymát karikára vágjuk és megpároljuk a vajon. A csirkemelleket szeletre vágva hirtelen kisütjük és kivajazott tálba tesszük... |
1 komment
|
15 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.21 09:30
|
|
|
|
|
|
Sajtleves hagymával
|
A vajat felhevítem, hozzákavarom a lisztet, felöntöm a húslevessel és 5 percig főzöm. A sajtot kockára vágom és elkeverem a tej... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ildikobezsan
2014.10.06 22:18
|
|
|
|
|
|
Mazsolás rizs
|
A rizst, kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük. A vajon átpároljuk a mazsolát és megszórjuk a kurkumával, majd ízesítjük egy... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
blackandi
2014.09.29 17:54
|
|
|
|
|
|
Francia hagymaleves
|
A hagymákat pucoljuk majd szeleteljük és megpároljuk egy párolóedényben, a teavajon. Amikor összeesett, besűrítjük az 1 ek. lis... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
hornoke
2014.09.29 14:05
|
|
|
|
|
|
|