|
Túrófasirt
|
Kockára vágom a hagymát.
Tálban villával összetöröm a túrót, a tál egyik felébe húzom.
Kis lábaskában bő olajat melegíte... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.02 15:22
|
|
|
|
|
|
Szilvásgombóc
|
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:37
|
|
|
|
|
|
Hamis túrógombóc
|
A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szok... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:34
|
|
|
|
|
|
Rántott párizsi
|
A párizsit kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát ar... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 22:01
|
|
|
|
|
|
Pásztorsajt !
|
A gombát tisztítás után vékonyan felszeletelem, s forró olajban 2- 3 percig pirítom.A sajtot 8 egyforma darabra vágom fel. A s... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
ibolya58
2012.03.17 16:46
|
|
|
|
|
|
Bundás káposzta
|
A káposztatorzsát kivágjuk, és a felforrósított húslevesben 12 percig abáljuk. Kivesszük, lecsöpögtetjük, majd 8 részre vágjuk.... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.20 07:23
|
|
|
|
|
|
Túrógombóc -egyszerű, de nagyszerű-
|
A túrót, búzadarát és a tojássárgákat összekeverjük és egy óra hosszáig állni hagyjuk. Közben megpirítjuk az olajon a zsemlemo... |
0 komment
|
37 ember kedveli
|
horgasnora
2012.02.18 21:04
|
|
|
|
|
|
Rántott sonkás-sajtos gombóc
|
A tejben áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk és összekeverjük az apróra vágott sonkával és a reszelt sajttal, majd turmixgépbe te... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
cila1
2012.02.03 15:13
|
|
|
|
|
|
Tápióbicskei töltött káposzta
|
A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húsokat a rizzsel, a darabolt hagymákkal, a fűs... |
1 komment
|
8 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.24 07:10
|
|
|
|
|
|
Rántott hagyma
|
A hagymát meg pucoljuk, vastag karikára szeleteljük.
Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban néhány perc... |
1 komment
|
13 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.20 08:12
|
|
|
|
|
|
|