|
Csirkemell Wellington módra
|
A csirkemell filét hosszában kettévágjuk, és jénai edénybe helyezzük. Sózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütőben puhára ... |
1 komment
|
18 ember kedveli
|
projo2
2013.04.26 16:52
|
|
|
|
|
|
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
|
A tyúkot megkopasztom, mosom,darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza, szív) 3 l hideg vízben felteszem főni.
Amikor felforrt... |
0 komment
|
23 ember kedveli
|
chopperos
2013.04.18 20:30
|
|
|
|
|
|
Ünnepi kalács húsvétra
|
A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, m... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
fordgtr
2013.03.26 08:31
|
|
|
|
|
|
Túró pöttyök
|
A túrót egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a mézet, a kekszet, a vaníliás cukrot, reszelünk rá ízlés szerint citromhéja... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
yukiii96
2013.03.22 14:06
|
|
|
|
|
|
Rakott tészta
|
A forrásban lévő enyhén sós, és olajos vízbe beleöntjük a kifőzni való tésztás és addig főzzük míg puha nem lesz! Ez után meg cs... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
yukiii96
2013.03.21 21:44
|
|
|
|
|
|
Fetasajtos rakott burgonya
|
A krumplit meghámozzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, belekarikázzuk a krumpli felét, hogy az alját betakarja, ráteszünk egy s... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.10 10:00
|
|
|
|
|
|
Legényfogó leves
|
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az u... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
galambjani
2013.02.16 09:54
|
|
|
|
|
|
Marhahús kapormártással és knédlivel !
|
A hús teszem fel elsőnek ,
a hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább.
Mindkét oldalán me... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
ibolya58
2013.02.02 22:37
|
|
|
|
|
|
Pörkölt - disznóból vagy marhából
|
A húst mosd meg, töröld szárazra, és vágd 2-3 centis kockákra. A zsiradékon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd a tűzrő... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
adri787
2013.01.18 21:50
|
|
|
|
|
|
Székelykáposzta
|
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a zsíron megdinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és rát... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.18 20:29
|
|
|
|
|
|
|