|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb a... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
Borscs.
|
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a hagymát kockázd fel, a többieket vágd csíkokra, vagy legalábbis egyforma alakú darabok... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.29 09:58
|
|
|
|
|
|
Zöldséges ragu bográcsban.
|
A zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst. Várjuk meg, amíg kifehéredik a hús, majd öntsük fel... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.21 09:30
|
|
|
|
|
|
Podlupka
|
A rizst leöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,és addig forraljuk,amíg a nedvességet magába nem szívja.Ezután a darált hússal, a toj... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
edesangyal
2012.08.25 20:20
|
|
|
|
|
|
Tojás nélküli kifli
|
A tejet meglangyosítjuk, majd beletesszük a cukrot és az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, sóval, és a felfutott élesz... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
humorvadasz
2012.08.19 15:38
|
|
|
|
|
|
Lakodalmas leves.
|
Az alaposan megtisztított tyúkot feldarabolom: a combokat a csuklóknál szétvágom, a mellet 3 darabba, a hátát 2-3 darabba. A z... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.18 07:36
|
|
|
|
|
|
Pizzás párnácska
|
A liszthez hozzáadjuk a sütőport,sót,ecetet,vizet, tojást,borsot,és végül hozzámorzsoljuk a margarint.Jól összedolgozzuk.Egy tálk... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
gizelszil
2012.03.07 23:04
|
|
|
|
|
|
Aranygaluska
|
1 dl cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a tojással langyos tejjel és az olajjal együtt. Közepes kemény... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
zozo950
2012.03.07 22:56
|
|
|
|
|
|
Káposztás gőzgombóc
|
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. Amikor már szépen színesedik, kiszedjük az edényből. Zsírjában megpárolju... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.22 05:25
|
|
|
|
|
|
Muflonhúsos pásztorpite
|
A megmosott, megtisztított húst kisebb kockákra vágjuk fel és a jól felhevített mangalica-, vagy libazsíron szépen lepirítjuk.... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.11 08:13
|
|
|
|
|
|
|