|
sütőtök-krémleves
|
A sütőtököt megtisztitjuk (vigyázat!kemény a héja).Majd 2-3 cm oldalú kockákra vágjuk. A beléből a magokat kivesszük, majd a bel... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
hogyu
2013.03.22 17:51
|
|
|
|
|
|
Házi paradicsomlé
|
A megmosott paradicsomot apróra szeleteljük.Lassú tűzön egy órán át főzzük,majd átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre a paprikáv... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
kondacsistvanne
2012.10.04 21:49
|
|
|
|
|
|
Fácánhúsleves.
|
A kisebb darabokra vágott fácánt tegyük fazékba, bőven öntsük fel vízzel, és forraljuk fel. Tegyük takarékra, és szedjük le a ... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.19 09:50
|
|
|
|
|
|
zöldbabpörkölt
|
Fél kilogramm sertéshúsból pörköltalapot készítünk.Mikor a hús félig megfőtt,hozzáadunk1 kg.kicsire tördelt zöldbabot.Ha kell,u... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
kondacsistvanne
2012.08.17 10:29
|
|
|
|
|
|
Házi szardínia készítése
|
A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét levágjuk, majd jól megmosva besózzuk. Két napig hűvös helyen állni hagyjuk a sóban. K... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
alex58
2012.03.28 08:00
|
|
|
|
|
|
Bakonyi sertésborda
|
A hús kiklopfoljuk, megsózzuk, forró olajon elősütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a kockára... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
nagycina
2012.03.16 07:34
|
|
|
|
|
|
Mogyorótorta (liszt nélkül)
|
A pörkölt darált mogyorót,porcukrot,vaníliá s cukrot és a tojás fehérjéből vert nagyon kemény habot óvatosan összekeverjük.Ebbő... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
meszagyor
2012.02.20 19:10
|
|
|
|
|
|
Dulce de leche bonbon
|
Csak a karamellizált sűrített tej elkészítése hosszú idő, de ott lehet hagyni nyugodtan a tűzhelyen.
Egy nagy lábosban feltett... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 13:55
|
|
|
|
|
|
Göngyölt karaj
|
A húst hosszú pengéjű éles késsel csigavonalban úgy vágom fel, hogy jó nagy húslapot kapjak. Megsózom, megborsozom. Elosztom raj... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.07 16:58
|
|
|
|
|
|
Káposztás kacsa
|
A megtisztított kacsa bőrét sűrűn bevagdosom, a vájatokat sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kacsa hasüregébe ... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.06 15:54
|
|
|
|
|
|
|