|
Rózsafánk...
|
A hozzávalókból rugalmas, könnyen nyújtható tésztát
gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatju... |
0 komment
|
15 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.31 15:43
|
|
|
|
|
|
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban
|
A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőbe... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
isti53
2012.01.11 07:36
|
|
|
|
|
|
Haraszt
|
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vodkát, a tojásokat és kemény tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát benedve... |
1 komment
|
8 ember kedveli
|
isti53
2012.01.11 07:19
|
|
|
|
|
|
Farsangi részeges csirke
|
A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük.
Az így előkészített csi... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.05 10:05
|
|
|
|
|
|
Farsangi fánk...
|
Kevés langyos tejjel, cukorral, liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. Közben a porcukrot és a tojássárgáját jól kikever... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 14:28
|
|
|
|
|
|
Sajtfánk
|
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A vajjal körbevajazzuk az üstöt,... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 22:33
|
|
|
|
|
|
Csörögefánnk
|
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajj... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 10:38
|
|
|
|
|
|
Szalagos farsangi fánk
|
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
A lisztet egy edénybe tesszük. A lan... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 10:35
|
|
|
|
|
|
|