|
Rebarbarás karamellás szelet !
|
A vajat felolvasztom.
A tojást, lisztet, sót, cukrot, sütőport, szódabikarbónát s a tejfölt s az olvasztott , de langyos vajat ... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.16 22:51
|
|
|
|
|
|
Fecskefészek !
|
A húsból 4 egyforma nagyságú zsebes szeletet vágok,hogy tölteni tudjam.Mindegyik második szeletnél vágom végig.
A medvehagymát ... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.03 20:19
|
|
|
|
|
|
Eszterházy-torta
|
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem. Hozzáforgatom a lisztet, a fahéjat és a diót. Sütőpapírra négyszer ... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
kicsy07
2012.03.25 23:04
|
|
|
|
|
|
Sajtkrémmel töltött pogácsa
|
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt , a sót, és annyi tejfölt,hogy a tészta könnyen gyúrható legyen.30 percig pihen... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
ibicimama
2012.03.06 15:06
|
|
|
|
|
|
Lábtörlő
|
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
balint0319
2012.02.29 19:05
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés krémes szelet!
|
A gesztenyemasszát a vajat / 5 dkg /, darált keksszel összekeverem.Kevés rummal ízesíthető.
Kb: 1 ujjnyi vastagra kinyújtom és ... |
1 komment
|
23 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.25 17:01
|
|
|
|
|
|
Diós meggyes tallér !
|
A tésztához a lisztet, szódabikarbónát összeforgatom,a margarint belemorzsolom.Belekeverem a porcukrot, tojássárgát,s a tejfölt ... |
1 komment
|
12 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.25 13:28
|
|
|
|
|
|
Mogyorótorta (liszt nélkül)
|
A pörkölt darált mogyorót,porcukrot,vaníliá s cukrot és a tojás fehérjéből vert nagyon kemény habot óvatosan összekeverjük.Ebbő... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
meszagyor
2012.02.20 19:10
|
|
|
|
|
|
Mézes tekercs !
|
A porcukrot a zsírral, 2 egész tojással, és a mézzel tálba tesszük. Csipetnyi sót, szódabikarbónát, és a mézes fűszereket is hoz... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.18 23:47
|
|
|
|
|
|
Szarvasbélszín-parázson
|
A fűszereket előbb mozsárban megtörjük, majd egy éles késsel apróra vágjuk és szétterítjük a vágódeszkán. A húst bekenjük bőven ... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 16:10
|
|
|
|
|
|
|