|
Bazsalikomos krumplipüré
|
A burgonyát meghámozzuk, összevágjuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a bazsalikomot leöblítjük, szárazra ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
kobra50
2011.12.18 19:15
|
|
|
|
|
|
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom
|
A golyókhoz összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kis diónyi golyókat formázunk belőle, amit kikent és lisztezett nagy méretű gázt... |
2 komment
|
56 ember kedveli
|
flammerne
2011.12.18 15:21
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi töltött pulyka
|
A pulykamellfiléket enyhén kiklopfolom, és beszórom a fűszersóval. Amíg elkészül a töltelék, hűtőbe rakom. A szikkadt kenyeret 1... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.18 12:09
|
|
|
|
|
|
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
|
A halat megmossuk, szárazra töröljük.
Éles késsel beirdaljuk mindkét oldalát pár helyen, egymással párhuzamosan.
Kívül-belü... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.18 08:45
|
|
|
|
|
|
Adventi püspökkenyér
|
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük... |
0 komment
|
24 ember kedveli
|
isti53
2011.12.17 05:34
|
|
|
|
|
|
Rozmaringos birsalma puncs---
|
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockáz... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.16 06:17
|
|
|
|
|
|
Tüzes bólé-ahogy én kínálom-
|
1. A szegfűszeget és narancshéjat kis vászonzacskóba kötjük, a vörösborral együtt tűzálló bóléstálban vagy rézüstben felforrósít... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 07:22
|
|
|
|
|
|
Hóember tejberizsből-az unokáim kedvence-
|
A tejet kétszeresére hígítjuk, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítve felforraljuk. A megmosott és az apró kockára vágott a... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 04:28
|
|
|
|
|
|
|