|
Fetasajtos rakott burgonya
|
A krumplit meghámozzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, belekarikázzuk a krumpli felét, hogy az alját betakarja, ráteszünk egy s... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.10 10:00
|
|
|
|
|
|
Legényfogó leves
|
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az u... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
galambjani
2013.02.16 09:54
|
|
|
|
|
|
Székelykáposzta
|
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a zsíron megdinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és rát... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.18 20:29
|
|
|
|
|
|
Zacskós csirke burgonya hasábbal
|
A csirke részeit a fűszerkeverékkel megszórom.
A burgonyát meg pucolom megmosom és hasábokra vágom.
A zacskóba teszem egy ke... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
anaxor
2013.01.17 10:57
|
|
|
|
|
|
Dübbencs
|
A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük.
Közben a cukros langyos tejben felfutta... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
kenguru2
2013.01.15 07:08
|
|
|
|
|
|
Tarpai őznyársak.
|
A sütés előtti napon a húst bepácoljuk, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
A pác: A páclét vízből ecettel, ha... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.08 16:48
|
|
|
|
|
|
Villányi babos nyúl.
|
A szalonnát kis kockákra vágjuk, bográcsba szórjuk az olajjal meglocsolva zsírját félig kisütjük.
A finomra vágott vöröshag... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.08 16:37
|
|
|
|
|
|
Marcipánmassza - Házilag
|
A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén... |
0 komment
|
18 ember kedveli
|
sebaricsi
2012.08.22 17:54
|
|
|
|
|
|
Barackos túrós batyu
|
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot teszünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukor... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.20 06:18
|
|
|
|
|
|
Tiszai halászlé-bográcsban-
|
Először is tüzet gyújtunk, majd elkészítjük az alaplevet. A zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadj... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.16 14:42
|
|
|
|
|
|
|