|
Sonkás-sajtos kiflik kelt tésztából
|
1 dl langyos tejben az élesztőt a cukorral felfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam. 10 perc pihentetés után könnyed... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.06 09:00
|
|
|
|
|
|
Alfalusi paszulyleves
|
Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a salátát vagy madársalátát felvagdaljuk megsózzuk,többs... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.31 09:08
|
|
|
|
|
|
Citromos kifli
|
A hozzávalókból,a szokásos módon kelt tésztát készítünk,kelesztés után kinyújtjuk és kifliket sodrunk belőle.A kifliket lekvárra... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.29 09:01
|
|
|
|
|
|
Cigánytokány babbal
|
A babot előző nap beáztatjuk.
Sós vízben puhára főzzük a babot.Megpirítjuk a vöröshagymát,hozzáadjuk a darabokra vágott sertésl... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.21 10:46
|
|
|
|
|
|
Erdélyi lucskoskáposzta
|
A húst darabokra vágjuk,és feltesszük főni kevés sóval.A kaprot meg a borsikafüvet cérnával összekötjük(hogy később ki tudjuk ve... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.18 08:36
|
|
|
|
|
|
Disznótoros káposztaleves
|
A húst kockákra vágjuk,és egy liter sós vízben feltesszük főni.A savanyú ,káposztát sós vízben jól kimossuk,és annyi vízben amen... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.15 06:15
|
|
|
|
|
|
Töpörtyűs csiga
|
Az élesztőt és a cukrot 1 dl tejben elkevergetjük.A lisztet egy tálba öntjük,hozzáadjuk a sót,majd a közepébe készített mélyedés... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.12 17:00
|
|
|
|
|
|
Bundás káposzta
|
A káposzta torzsáját kivágjuk,és a felforrósított húslevesben 12 percig abáljuk.Kivesszük,lecsöpög tetjük,majd 8 részre vágjuk.A ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.09 13:37
|
|
|
|
|
|
Juhtúros pogácsa
|
A lisztet a zsiradékkal és a juhtúróval jól elmorzsolom, majd a 3 deka élesztőt, sót belemorzsolom és 1 egész tojással összedolg... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
francesca
2014.01.07 14:15
|
|
|
|
|
|
Napraforgó
|
A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított vagy reszelt hagymát, resze... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
liza1
2013.12.27 19:03
|
|
|
|
|
|
|