|
Kolbászleves
|
A kínai kelt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és hosszában négyfelé vágjuk. Torzsáját ék alakban kimetsszük, leveleit széleseb... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 08:04
|
|
|
|
|
|
Zellerleves pirított zsemlekockával
|
A megtisztított, felkockázott zellert főzd puhára 8 dl sós vízben. Adj hozzá finomra vágott zeller zöldet és borsot is.
A tejfö... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.02 06:16
|
|
|
|
|
|
Köménymagos leves
|
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd e... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:22
|
|
|
|
|
|
Tojásleves
|
A lisztből és az olajból rántást készítünk. Beletesszük az egész köményt, valamint a pirospaprikát. 1 liter vízzel felöntjük. Be... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:13
|
|
|
|
|
|
Suhantott leves
|
A zsírban megpároljuk a hagymát, petrezselyem zöldjét, majd hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát.
Vízzel felengedjük, megsóz... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 06:25
|
|
|
|
|
|
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves
|
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy leveses edényben kevés (2-3 evőkanál) olajat forrósítunk, rászórjuk a ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.12 16:51
|
|
|
|
|
|
Halászlé kiadósan, finoman
|
Én általában élőpontyot veszek, ugyanis ebben benne vannak a belsőségek is, és mi nem dobjuk ki a hal fejét sem, mert a férj... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.31 22:49
|
|
|
|
|
|
Lencseleves gyerekeknek
|
Az apró kockára vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük.
A tűzről egy pillanatra levesszük, és mellédobju... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.20 22:22
|
|
|
|
|
|
Brokkolikrémleves
|
A brokkolit lemossuk, és összevágjuk minél kisebb darabokra.
Meghámozzuk a krumplit, és összevágjuk minél kisebb kock... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.20 19:44
|
|
|
|
|
|
Lencsekrémleves füstölt sajt kockákkal
|
Az előző napon beáztatott lencsét leszűrjük.
A hagymát finomra vágjuk, egy fazékban az olajon kevergetve megfonnyaszt... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.17 13:36
|
|
|
|
|
|
|