|
Töltött bárány
|
a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni
a megtöltés előtt 2- 3 órával a bá... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.19 11:05
|
|
|
|
|
|
Oldalas mézes-mustáros pácban
|
Forraljunk fel vizet sóval, egész borssal és babérlevéllel. Ebben az alaplében főzzük puhára az oldalast (kb. 1 órát). Csepegtes... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.22 18:46
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés pulyka
|
A zsemlét beáztatjuk a tejbe.
A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük.
Az így előkészített gesztenyemasszához hozzáa... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.11 12:20
|
|
|
|
|
|
Töltött dagadó
|
A dagadót hosszú éles késsel felszúrjuk. A beáztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáütjük a tojásokat, sóval, borssal és petre... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.03 23:14
|
|
|
|
|
|
Vörösboros marhapörkölt
|
A húst, közepes kockákra vágom. Szétnyomom a fokhagymát és kevés olajon megpirítom a vöröshagymával. A lecsepegtetett húst beled... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ildikobezsan
2014.05.08 20:30
|
|
|
|
|
|
Csülkös körömpörkölt
|
A körmöket megtisztítom, a csülköt felkockázom. A hagymát apró kockára vágom. A zsírt felhevítem, a hagymát rajta megpirítom, rá... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
balabala63
2014.04.10 21:46
|
|
|
|
|
|
Vadas marhahúsból
|
A húsokat sózom.Kotányi Vadak fűszersóval meghintem,majd megkenem mustárral mind a két felét.Kevés olajat öntök egy edénybe,rár... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
csatarivill
2014.02.09 14:34
|
|
|
|
|
|
Pulykakocsonya
|
A megtisztított aprólékot a mellével együtt feltesszük főni annyi vízzel,hogy ellepje.A zöldséget is megtisztítjuk,vastag kariká... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.29 08:39
|
|
|
|
|
|
Marha, meggymártással
|
A marhahúst megmosom és hideg vízben, felteszem főni. Beleteszem a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
sz-andi
2014.01.06 07:26
|
|
|
|
|
|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb a... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
|