|
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal.
|
Vágjuk fel a jéghideg margarint kis darabokra, majd keverjük el egy tálban a liszttel, kevés sóval és egy kevés vízzel. Dolgoz... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.01 09:12
|
|
|
|
|
|
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya.
|
A héjas burgonyákat alaposan lesikáljuk, és 20-25 percig (a burgonya méretétől függően) sós vízben főzzük. Míg készül a burgon... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.29 17:20
|
|
|
|
|
|
Piknik kosárkák.
|
1., Fűszervajat úgy készíthetünk a leggyorsabban, ha a vajat apró darabokra morzsoljuk és meleg helyen hagyjuk olvadni. Ha már... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.29 16:50
|
|
|
|
|
|
Tekercses burgonyás pogácsa!
|
A krumplit héjában megfőzöm, lehűtöm, majd meghámozom és áttöröm.
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatom.. A liszt... |
0 komment
|
15 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.17 21:13
|
|
|
|
|
|
Sárgabarackos gombóc
|
A krumplit megmossuk és héjastul enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Meghámozzuk és krumplinyomón átnyo... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.11 00:05
|
|
|
|
|
|
Nudli
|
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a ... |
1 komment
|
11 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.11 00:02
|
|
|
|
|
|
Borjúkötél
|
Az élesztőt a cukorral és kevés langyos tejjel felfuttatjuk.
Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojást és egy csapott kk sót. A... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.07 22:20
|
|
|
|
|
|
Joghurtos kifli reggelire
|
A tejet meglangyosítjuk, a cukorral elkeverjük, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
A felfutott élesztőt és tejet a sóval elkever... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.07 22:20
|
|
|
|
|
|
Sonkás kifli
|
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt köz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.07 08:21
|
|
|
|
|
|
Meglepetés
|
A kalácstészta elkészítése:
A tejet kéz melegre melegítjük, és édesítőszerrel kellemesen édesre ízesítjük.
2 dl tejben elkev... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 22:37
|
|
|
|
|
|
|