|
Lencse burger-vegáknak.
|
A lencsét sóval, babérlevéllel, és a vízzel feltesszük főni (kb. 30 perc).
Ha készen van leszűrjük, és nedvszívó papírra ter... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.24 17:12
|
|
|
|
|
|
Almás tócsni.
|
Az almát lereszeljük. Egy kis citromlével megcsepegtetjük, nehogy megbarnuljon, majd hozzákeverjük a tojást, a lisztet , és ann... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.22 15:56
|
|
|
|
|
|
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs).
|
A sáfrányt mozsárban megtöröm és egy csészében felöntöm 1/4 csésze forró vízzel, majd pár percre lefedem. Mikor kihűlt, összek... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.18 07:12
|
|
|
|
|
|
Kovászos uborka
|
Tapasztalatom szerint, jobb 1 nagyobb üvegben készíteni,mint több kicsiben.
Uborkát, hibátlant, mossuk, két végét levágjuk, szé... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
fazekasmaria
2012.07.24 21:52
|
|
|
|
|
|
Sajtpuffancs
|
A tojások kemény habbá vert fehérjébe keverjük a sajtot és a forró olajba mártogatott kanállal kis fánkokat szaggatunk .
Az ola... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
redrozsa
2012.06.06 22:50
|
|
|
|
|
|
Fahéjas cseresznyebefőtt!
|
Az üvegeket Én a mikróban szoktam kifertőtleníteni.
Minden üveg aljára teszek egy pici darabka fahéjat,
belerakosgatom a cse... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
ibolya58
2012.06.06 22:43
|
|
|
|
|
|
Rebarbarás eperlekvár.
|
A tisztított rebarbarát, és epret vágjuk apró darabokra, és a cukorral együtt tegyük fel egy kis fazékban párolódni. Kb. 20 pe... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.04 19:44
|
|
|
|
|
|
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal.
|
Vágjuk fel a jéghideg margarint kis darabokra, majd keverjük el egy tálban a liszttel, kevés sóval és egy kevés vízzel. Dolgoz... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.01 09:12
|
|
|
|
|
|
Fehérboros brokkolifelfújt
|
A brokkolirózsákat lobogó, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és a fehérborral együtt turmixban pürésítjük.
Elkészítjük a vaja... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 12:00
|
|
|
|
|
|
|