|
Bundáskenyér – másként
|
a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
redrozsa
2012.06.16 08:52
|
|
|
|
|
|
Habkönnyű sóskifli
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 r... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
julia28
2012.06.11 16:38
|
|
|
|
|
|
Epres rebarbara lekvár
|
A gyümölcsöket megmosom, az epret négyfelé a rebarbarát hámozás után szeletekre vágom fel.
Egy magasfalú edénybe a gyümölcsöke... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
ibolya58
2012.06.06 22:46
|
|
|
|
|
|
Fahéjas cseresznyebefőtt!
|
Az üvegeket Én a mikróban szoktam kifertőtleníteni.
Minden üveg aljára teszek egy pici darabka fahéjat,
belerakosgatom a cse... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
ibolya58
2012.06.06 22:43
|
|
|
|
|
|
Rebarbarás eperlekvár.
|
A tisztított rebarbarát, és epret vágjuk apró darabokra, és a cukorral együtt tegyük fel egy kis fazékban párolódni. Kb. 20 pe... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.04 19:44
|
|
|
|
|
|
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal.
|
Vágjuk fel a jéghideg margarint kis darabokra, majd keverjük el egy tálban a liszttel, kevés sóval és egy kevés vízzel. Dolgoz... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.01 09:12
|
|
|
|
|
|
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya.
|
A héjas burgonyákat alaposan lesikáljuk, és 20-25 percig (a burgonya méretétől függően) sós vízben főzzük. Míg készül a burgon... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.29 17:20
|
|
|
|
|
|
Tiroli mártás
|
A majonézt a többi hozzávalókkal összekeverjük.Szép halvány
rózsaszínűnek kell lennie.
Tojás és halételekhez illik leginkább.... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
vivike44
2012.05.13 22:45
|
|
|
|
|
|
Meggy tartósítása
|
A kimagozott meggyet műanyag dobozokba rakom olyan adagokban, ahogyan a friss meggyet fel szoktam használni leveshez, mártáshoz ... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
kormilla
2012.05.04 08:17
|
|
|
|
|
|
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
|
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverős sütőnél 200 °C).
Vágjuk a kenyeret átlósan 8 szeletre, majd a szeletek mindkét o... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.04.30 16:23
|
|
|
|
|
|
|
Házikó
|
0 komment
|
18 ember kedveli
|
|
|
|
|
|