|
Csokis sült alma
|
Az almákat megpucoljuk, majd csumázóval kiszedjük a csutkáját. Egy üveg tálat kikenünk margarinnal. Az almákba lekvárt töltünk, ... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
galanna
2011.12.12 08:45
|
|
|
|
|
|
Aszpikos sonka
|
1 dl meleg vízben feloldjuk az erőleveskockát. Beleszórjuk a zöldséget, és 10 perc alatt, lefedve megpároljuk. Leszűrjük és lehű... |
2 komment
|
4 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:14
|
|
|
|
|
|
Csokoládés keksz földimogyoróval
|
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésesnél: 160 fokra), a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A csokoládét durvára vágva aprít... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
belavoros
2011.12.20 16:23
|
|
|
|
|
|
Tálbafőtt
|
1. Egy tűzálló edényt (tepsit) jól kivajazunk.
2. A kifliket felkarikázzuk és egyenként bőségesen megkenjük előbb vajjal, azutá... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
nagyuska
2011.12.21 21:54
|
|
|
|
|
|
Knoppers szelet házilag
|
Összemelegítjük a tejet és a cukrot.
A vajat kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűtött cukros tejet és a vaníliás cukrot.
... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 14:07
|
|
|
|
|
|
Amerikai citromos szelet
|
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 170C-ra.
A vajat tegyük fagyasztóba, legyen kemény és nagyon hideg, így könnyen le tudjuk... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 14:08
|
|
|
|
|
|
Törökmézes mogyorós ostya
|
Megkaramellizáljuk a cukrot a mézzel és néhány evőkanál vízzel. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és hozzákeverjük a forró... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 14:12
|
|
|
|
|
|
Chokito csoki receptje (házi Chokito)
|
Ezeket összeforralom, majd hozzákeverek 1 ek. zselatint, amit előtte egy negyed óráig tejben áztattam. Ezzel is összeforralom. A... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 07:56
|
|
|
|
|
|
Vienetta jégkrém házilag
|
A port elkeverem a cukorral, majd először kevés, később az összes tejjel. Habverőgéppel jól felverem. A tortabevonót gőz fölött ... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 08:10
|
|
|
|
|
|
|