|
Burgonyakrémleves-avokádóval.
|
Azzal kezdjük, hogy a burgonyát előre megfőzzük.
Alaplevet vagy húslevest felteszünk a tűzhelyre, a főtt burgonyát apró kocká... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.04.28 08:07
|
|
|
|
|
|
Zöldségpüré
|
A megtisztított zöldségeket tegyük egy lábasba, és sós vízben főzzük puhára őket.
Ezután szűrjük le, pürésítsük egy kevés főzőv... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
katalintom
2012.04.25 18:37
|
|
|
|
|
|
Ricottafánk
|
Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük (először a ricottát a tojásokkal és a tejföllel, majd a kristálycukor, vaníliáscukor... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.11 00:11
|
|
|
|
|
|
Almafelfújt
|
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gázsütőn 4-es fokozat).
Az almákat hámozzuk meg, magházukat vágjuk ki, és robotgépben pürésít... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 11:55
|
|
|
|
|
|
Mákos-nutellás bögresüti
|
Az egész tojást a cukoral, meg sütőporral kikeverjük, és a többi hozzávalót egymás után adjuk hozzá.
Zsírpapirral kibélelt ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.01 16:48
|
|
|
|
|
|
Hamis túrógombóc
|
A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szokt... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:34
|
|
|
|
|
|
Rántott párizsi
|
A párizsit kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük.
Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát ara... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 22:01
|
|
|
|
|
|
Rántott karfiol másképp
|
A megtisztított és megszárogatott karfiolrózsákat sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk, a felesleges lisztet lerázogatjuk róluk... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.17 20:25
|
|
|
|
|
|
Tejszínes citromleves...
|
A citromokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, a magokat kidobjuk.
A vízben a cukor 3/4 részével, a vaníliás
cukorral, a fa... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.02 09:46
|
|
|
|
|
|
Sült gomolya csicseriborsó-salátával-
|
Ha száraz csicseriborsóval dolgozunk, akkor egy éjszakára beáztatjuk, majd új vízben sóval megfőzzük. Ha konzervet használunk,... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.26 13:13
|
|
|
|
|
|
|