|
Diós, mákos beigli
|
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg!
Hozzáön... |
6 komment
|
231 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.12 14:36
|
|
|
|
|
|
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
|
A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egésze... |
3 komment
|
188 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 04:37
|
|
|
|
|
|
Diós-habos sütemény
|
4 db tojás sárgáját, 20 dkg porcukrot, 10 evőkanál vízzel jól kikeverem, beleszórok 15 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 csomag... |
3 komment
|
86 ember kedveli
|
isti53
2011.12.18 07:06
|
|
|
|
|
|
Esperes
|
A darált húsba beleteszem a két tojást, az előre üvegesre pirított apróra vágott vöröshagymát, só, bors, (erősen borsozva szeret... |
2 komment
|
41 ember kedveli
|
piktorka2
2015.01.01 20:01
|
|
|
|
|
|
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
|
Egy jénai vagy üvegtálat kibélelünk alufóliával. Átgyúrjuk a gesztenyemasszát, és rányomkodjuk az alufóliával bélelt tálra.
... |
1 komment
|
30 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.16 07:15
|
|
|
|
|
|
Hókifli
|
A hozzávalókat összegyúrjuk,1 órát hűtőben pihentetjük.
Vékonyra sodorjuk.
kb. 8 X 8 cm-s négyzetekre vágjuk.
Darált dió, kri... |
1 komment
|
28 ember kedveli
|
fboka
2011.12.22 00:15
|
|
|
|
|
|
Finn karácsonyi mézes
|
A mézet és a fűszereket összefőzzük. Hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg kihűl.
Ezután felverjük a tojást, és ho... |
1 komment
|
22 ember kedveli
|
donaldduck
2011.12.11 17:09
|
|
|
|
|
|
Ferrero Rocher
|
A csokoládét, tejszínt és Nutellát vízgőz fölött vagy mikróban egybeolvasztjuk. Hűtőszekrénybe tesszük teljes dermedésig. Az egé... |
1 komment
|
21 ember kedveli
|
ninababa20
2011.12.13 18:29
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi beigli
|
A tésztához való anyagokat jól eldolgozzuk és összegyúrjuk
A tésztát a sütés előtti este készítjük el, négy cipót formálunk bel... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.16 14:42
|
|
|
|
|
|
Habcsók
|
A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) laza habot készítünk, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytatjuk a ... |
1 komment
|
20 ember kedveli
|
isti83
2011.12.16 09:28
|
|
|
|
|
|
|