|
Újévi lencsefőzelék...
|
A lencsét előző este átválogatjuk, beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztató levét, majd bőséges tiszta vízben feltesszük főni. A ... |
0 komment
|
25 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 11:31
|
|
|
|
|
|
Ropogós, kötözött malacpecsenye
|
Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst. A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk. Vékony csíkokra vá... |
1 komment
|
17 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.28 17:26
|
|
|
|
|
|
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
|
A lencsét kiválogatjuk, többször átmossuk tiszta vízben. Beletesszük egy nagy fazékba (kb.: 6 literes), teszünk bele két vörösha... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
xamada
2012.03.06 07:57
|
|
|
|
|
|
Ropogós malaccomb...
|
A combon a bőrt keresztben és hosszában bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, vágott fokhagymával megtüzdeljük.
A hagymákat négy... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:19
|
|
|
|
|
|
Töltött dagadó
|
A dagadót hosszú éles késsel felszúrjuk. A beáztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáütjük a tojásokat, sóval, borssal és petre... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.03 23:14
|
|
|
|
|
|
Újévi töltött malac...
|
A malacot kivül-belül megdörzsöljük citrommal, majd sóval.
Közben elkészítjük a tölteléknek valót .
A töltelékhez a ha... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 13:13
|
|
|
|
|
|
Malacnyelv lencsével...
|
A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.
A nye... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:43
|
|
|
|
|
|
Zöldséges tarja
|
A tarjákat besózom,borsozom,és mustárral bekenem mindkét oldalán. A tepsit kikenem a zsírral,majd beleteszem a húsokat sorban. ... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
magdusi
2013.11.30 19:43
|
|
|
|
|
|
Disznóhús lerben
|
A disznócombot egy nappal előtte bepácoljuk:
jól megsúroljuk olajjal, sóval mindegyik felét, majd megszórjuk borssal
egy alumí... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.18 14:44
|
|
|
|
|
|
|