|
Virslis-sonkás-sajtos kiflik...
|
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a sóval összeforgatjuk, hozzáadjuk a tejes élesztőt... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 22:10
|
|
|
|
|
|
Malacnyelv lencsével...
|
A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.
A nye... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:43
|
|
|
|
|
|
Ropogós malaccomb...
|
A combon a bőrt keresztben és hosszában bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, vágott fokhagymával megtüzdeljük.
A hagymákat négy... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:19
|
|
|
|
|
|
Sajtos-tejfölös lángos...
|
Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, és meleg helyen hagyjuk... |
0 komment
|
34 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 07:36
|
|
|
|
|
|
Fácánleves...
|
A konyhakész fácánt annyi hideg vízben tesszük fel főni, hpgy 1-2 ujjnyira ellepje. Amint felforr, leszedjük a habját, hozzáad... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.24 07:42
|
|
|
|
|
|
Gyöngytyúkleves...
|
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük kis lángon főni ,közben a habot ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.24 07:23
|
|
|
|
|
|
Szalagos farsangi fánk
|
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
A lisztet egy edénybe tesszük. A lan... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 10:35
|
|
|
|
|
|
Túrógombóc...
|
A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral. A túróh... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 08:22
|
|
|
|
|
|
Lucskos káposzta-ahogy én szeretem-
|
A húst megmossuk konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, kivágjuk a torzsáját, és a többit két... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 08:11
|
|
|
|
|
|
|