|
Isteni Csörögefánk
|
A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük, és szórunk rá egy csipet sót.
Mellészórjuk a lisztet, és hozzátesszük a tejet, valamint a ... |
3 komment
|
22 ember kedveli
|
biga26
2017.01.29 23:32
|
|
|
|
|
|
Magvas krumplifánk
|
Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl langyos vízben, keverjük el a cukorral, a langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen f... |
2 komment
|
7 ember kedveli
|
cocco
2012.02.19 09:00
|
|
|
|
|
|
Rózsafánk
|
A hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Közepes fánk szaggatóval kiszaggatjuk és 3 darabot egymásra teszünk. Széleit... |
2 komment
|
15 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.02 08:23
|
|
|
|
|
|
Bögrés farsangi fánk
|
1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük.... |
1 komment
|
14 ember kedveli
|
feviroza
2015.02.21 12:41
|
|
|
|
|
|
szalad erdélyi módra ( torta)
|
Megfőzzük a húst sok zöldséggel és a fűszerekkel kislángon, lassan forralva.
Leszedjük közben a habját.
Amíg készül a leve... |
1 komment
|
0 ember kedveli
|
vegyeleszre
2015.02.17 14:34
|
|
|
|
|
|
Szalagos fánk
|
Kovászt készítek 3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral és 3 kanál liszttel. A többi porcukrot elkeverem a to... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
anitakezi
2014.03.13 13:37
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos csirkeragu leves
|
elkészítés
1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst es fehére... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
takacsl01
2013.11.20 13:34
|
|
|
|
|
|
Tarkedli cseh fánk
|
Egy tálba lisztet tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a 2 dl langyos tejet, 2 dkg cukrot, majd hozzámorzsoljuk az... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
pri
2013.01.29 22:34
|
|
|
|
|
|
Amerikai fánk
|
A tésztát a megadott alapanyagokból összeállítjuk (nem tesszük bele az olajat és a porcukrot/lekvárt). A lényeg az hogy kb. 10 p... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
zozo950
2012.03.07 22:53
|
|
|
|
|
|
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban
|
A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőbe... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
isti53
2012.01.11 07:36
|
|
|
|
|
|
|