|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb a... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
Marharagu zöldségekkel !
|
A szalonnát csíkokra felvágom , s egy serpenyőben kisütöm , majd kiveszem egy tányérra.
A marhahúst kb : 4-5 cm- s darabokra vá... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.31 23:15
|
|
|
|
|
|
Csülkös Bableves Update 100
|
Aki nem rendelkezik egy termetes leveses fazékkal az leülhet 1-es.
ugyanis ez nem gyerek adag lesz. :-)
Előkészítés:
A szár... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
gzax
2012.12.11 20:15
|
|
|
|
|
|
Zöldséges ragu bográcsban.
|
A zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst. Várjuk meg, amíg kifehéredik a hús, majd öntsük fel... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.21 09:30
|
|
|
|
|
|
Podlupka
|
A rizst leöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,és addig forraljuk,amíg a nedvességet magába nem szívja.Ezután a darált hússal, a toj... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
edesangyal
2012.08.25 20:20
|
|
|
|
|
|
Káposztás gőzgombóc
|
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. Amikor már szépen színesedik, kiszedjük az edényből. Zsírjában megpárolju... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.22 05:25
|
|
|
|
|
|
Muflonhúsos pásztorpite
|
A megmosott, megtisztított húst kisebb kockákra vágjuk fel és a jól felhevített mangalica-, vagy libazsíron szépen lepirítjuk.... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.11 08:13
|
|
|
|
|
|
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
|
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A l... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.18 06:23
|
|
|
|
|
|
Kossuth-rostélyos
|
A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd lábasba rakjuk. Egy m... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.07 20:26
|
|
|
|
|
|
Farsangi részeges csirke
|
A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük.
Az így előkészített csi... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.05 10:05
|
|
|
|
|
|
|