Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Öreganyám-leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 3 dl tejföl
» 2 evőkanál finomliszt
» 1 kávéskanál pirospaprika
» 15 dkg sertészsír
» 2 sárgarépa
» 2 fehérrépa
» 2-3 szál zeller
» 1 paradicsom
» 1 tölteni való paprika
» 1 fej vöröshagyma
» 1 egész csirke
» őrölt bors, só
» Galuskához:
» 1 főtt sárgarépa
» csirkemáj
» 1 csokor petrezselyem zöldje
» 6 evőkanál búzadara
» 2 tojás
» 2 evőkanál zsír
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és az apróra vágott csirkehúst (pörköltnek aprítva). Víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha már zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet meg a pirospaprikát. Hirtelen átforgatjuk, majd rátesszük a kevés vízzel csomómentesre elkevert tejfölt. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és jól kiforraljuk. Ezután beleszaggatjuk a galuskát, és készre főzzük.

Galuska:
A hozzávalókat összekeverjük, majd kétfelé szedjük. Az egyik feléhez hozzákeverünk egy, a levesből kivett, villával összetört főtt sárgarépát. A másik feléhez a tyúk nyers máját keverjük, melyet a kés fokával előtte apróra vágunk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd forró, sós vízben kifőzzük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, laktató leves!
3 komment 6 ember kedveli lilagondolatok
2015.05.31 10:43
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
piktorka2 2016.12.14. 09:17 (#3)
15 deka sertészsír ellepi a leves teljes tetejét. Nem fogyókúrás, hanem emberes recept.
Egész csirke van a receptben. Mi van a farháttal, meg a többi belsőséggel? Azt hogyan aprítom pörköltnek?
Egy galuskát miért kell a hűtőben pihentetni?
2 liter vízhez 3 deci tejföl nem lesz sok?
idppp 2016.12.13. 23:21 (#2)
Miért kell bele az az irdatlan sok zsír? Ízt nem ad, csak a fejünk nő tőle!
csapapi 2015.06.07. 17:08 (#1)
Csókoltatom öreganyádat. Ha egy recept úgy kezdődik, hogy bármilyen kis mennyiség tejföl, azt rögtön átlapozom.
Én vagyok az az öreg, aki pletykák szerint a háború alatt az anyatejet is csak azért fogadta el, mert piszok éhes volt, és nem volt más.
No meg a csomagolását már akkor is nagyon kedveltem.
Hát így adjatok nekem tejtermékes receptet.

Csapapi
Címkék
apróra vágott, karikákra vágott, kevés vízzel, hozzávalókat összekeverjük, egyik feléhez, levesből kivett, másik feléhez, tyúk nyers, beleszaggatjuk, megdinszteljük, hozzáadásával, csomómentesre, összekeverjük, hozzákeverünk, pirospaprikát, vöröshagymát, petrezselyem, pirospaprika, hozzávalókat, zöldségeket, vöröshagyma, pihentetjük, kiforraljuk, átforgatjuk, kávéskanál, csirkehúst, sárgarépát, finomliszt, Galuskához, hozzáadjuk, pörköltnek, paradicsom, sertészsír, karikákra, tejföl, evőkanál finomliszt, kávéskanál pirospaprika, sertészsír, sárgarépa, fehérrépa, szál zeller, paradicsom, tölteni való paprika, vöröshagyma, egész csirke, őrölt bors, Galuskához, főtt sárgarépa, csirkemáj, csokor petrezselyem zöldje, evőkanál búzadara, tojás, evőkanál zsír,
Almás-sajtos göngyölt pulykamell
0 komment 5 ember kedveli
Vagdalthús sütőben sütve !
0 komment 17 ember kedveli
Almás, habos, reszelt sütemény
0 komment 13 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Citromos-borsos rostélyos...
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszos habcsókos süti
0 komment 1 ember kedveli
Sütőtökös tészta...
0 komment 1 ember kedveli
Medvehagymás pogácsa
1 komment 3 ember kedveli
Kókuszos palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Paleocsinta
0 komment 6 ember kedveli
Fahéjas cseresznyebefőtt!
0 komment 2 ember kedveli
Fetás saláta
0 komment 1 ember kedveli
Diós teasütemény
0 komment 2 ember kedveli
Majorannás zöldborsó püré
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Fokhagymás dagadó
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.