Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket és az apróra vágott csirkehúst (pörköltnek aprítva). Víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha már zsírjára pirult, rászórjuk a lisztet meg a pirospaprikát. Hirtelen átforgatjuk, majd rátesszük a kevés vízzel csomómentesre elkevert tejfölt. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és jól kiforraljuk. Ezután beleszaggatjuk a galuskát, és készre főzzük.
Galuska:
A hozzávalókat összekeverjük, majd kétfelé szedjük. Az egyik feléhez hozzákeverünk egy, a levesből kivett, villával összetört főtt sárgarépát. A másik feléhez a tyúk nyers máját keverjük, melyet a kés fokával előtte apróra vágunk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd forró, sós vízben kifőzzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom, laktató leves!
|
|
|
|
3 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.05.31 10:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
piktorka2 |
2016.12.14. 09:17 (#3) |
|
|
15 deka sertészsír ellepi a leves teljes tetejét. Nem fogyókúrás, hanem emberes recept.
Egész csirke van a receptben. Mi van a farháttal, meg a többi belsőséggel? Azt hogyan aprítom pörköltnek?
Egy galuskát miért kell a hűtőben pihentetni?
2 liter vízhez 3 deci tejföl nem lesz sok? |
|
idppp |
2016.12.13. 23:21 (#2) |
|
|
Miért kell bele az az irdatlan sok zsír? Ízt nem ad, csak a fejünk nő tőle! |
|
csapapi |
2015.06.07. 17:08 (#1) |
|
|
Csókoltatom öreganyádat. Ha egy recept úgy kezdődik, hogy bármilyen kis mennyiség tejföl, azt rögtön átlapozom.
Én vagyok az az öreg, aki pletykák szerint a háború alatt az anyatejet is csak azért fogadta el, mert piszok éhes volt, és nem volt más.
No meg a csomagolását már akkor is nagyon kedveltem.
Hát így adjatok nekem tejtermékes receptet.
Csapapi |
| |
|
|
|
apróra vágott, karikákra vágott, kevés vízzel, hozzávalókat összekeverjük, egyik feléhez, levesből kivett, másik feléhez, tyúk nyers, beleszaggatjuk, megdinszteljük, hozzáadásával, csomómentesre, összekeverjük, hozzákeverünk, pirospaprikát, vöröshagymát, petrezselyem, pirospaprika, hozzávalókat, zöldségeket, vöröshagyma, pihentetjük, kiforraljuk, átforgatjuk, kávéskanál, csirkehúst, sárgarépát, finomliszt, Galuskához, hozzáadjuk, pörköltnek, paradicsom, sertészsír, karikákra, tejföl, evőkanál finomliszt, kávéskanál pirospaprika, sertészsír, sárgarépa, fehérrépa, szál zeller, paradicsom, tölteni való paprika, vöröshagyma, egész csirke, őrölt bors, Galuskához, főtt sárgarépa, csirkemáj, csokor petrezselyem zöldje, evőkanál búzadara, tojás, evőkanál zsír,
|
|
|
|
|