Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit főzd meg, és egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg, majd apránként add hozzá a lisztet, és keverd el alaposan.
Eleinte a tészta nagyon ragadós lesz, de ahogy az utolsó adag liszttel is eldolgoztad, szépen leválik az edény faláról. Ekkor tedd egy nyújtódeszkára, és még egyszer alaposan gyúrd át.
Oszd kisebb gombócokra, ezeket sodord ujjnyi vastagságúra, és vágd fel két centis darabokra. Lobogó, sós vízben főzd ki a tésztát, majd forrón, vajon átforgatva tálald.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Olasz, de nem tészta, nudli, de nem magyar.
Különféle szósszal kínálhatod.Pl-ul sajtos tejszínes vagy Tejszínes-gombás szósszal,akár paradicsomszósszal is.
|
|
|
|
1 komment
|
20 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.21 09:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
thomas70 |
2012.05.22. 07:34 (#1) |
|
 |
nyammmmm imádom |
| |
|
|
|
krumplit főzd, krumplinyomón nyomd, tészta nagyon, utolsó adag, edény faláról, nyújtódeszkára, krumplinyomón, vastagságúra, tojássárgája, eldolgoztad, átforgatva, kínálhatod, gombócokra, Különféle, tejszínes, apránként, Tejszínes, darabokra, liszttel, szósszal, szósszal, krumplit, alaposan, burgonya, alaposan, egyszer, Eleinte, faláról, tésztát, Gnocchi, leválik, burgonya, tojássárgája, liszt,
|
|
|
|
|