Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott kel... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg kelkáposzta
» 25 dkg gersli
» 60 dkg darált sertéshús
» 25 dkg bacon
» vöröshagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» tejföl
» őrölt bors
» majoránna
» só ízlés szerint
» olaj
» őrölt pirospaprika
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A gerslit előzetesen 2-3 órára beáztatjuk, többször átmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk kevés ételízesítővel.

A kelkáposztaleveleket szétszedjük, a vastag ereket kivágjuk, tenyérnyi darabokra tépjük,(de le is reszelhetjük ki hogy szereti )és bő, sós forrásban lévő vízbe nyomjuk, (rövid idő alatt összeesik), szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.

A szokásostól több zsiradékban (a káposzta mennyisége miatt) a szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük. Egy nagy tepsit kikenjük szalonnazsírral, a többi zsiradékban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, és a darált húst átpirítjuk benne.Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt majoránnával, kicsit megpároljuk, igyekezzünk bővebb lére hagyni (nem kell sokáig párolni, mert a sütőben sokáig fog sülni, bátran fűszerezzük).

A kikent tepsiben elosztjuk a káposztalevelek felét, ráhalmozzuk a gerslit, a tejföl felével megkenjük. Szétterítjük rajta a megpárolt darált húst, majd a kisütött szalonnát. A maradék kelkáposztalevelekkel befedjük, a maradék tejföllel bevonjuk a tetejét, 2-3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fedetlenül pirulásig sütjük, kb. 1 bő órát. Díszítésnek kevés őrölt pirospaprikával megszórhatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Ha egy picit kihűlt ,kockára szeletelve tálájuk.
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 18:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gerslit előzetesen, vastag ereket, szokásostól több, káposzta mennyisége, szalonnát kisütjük, nagy tepsit, többi zsiradékban, darált húst, sütőben sokáig, kikent tepsiben, káposztalevelek felét, tejföl felével, megpárolt darált, kisütött szalonnát, maradék tejföllel, picit kihűlt, pirospaprikával, szalonnazsírral, káposztalevelek, pirospaprikával, ételízesítővel, megdinszteljük, szűrőkanállal, szűrőkanállal, előmelegített, megszórhatjuk, majoránnával, reszelhetjük, félretesszük, meglocsoljuk, pirospaprika, vöröshagymát, Szétterítjük, olívaolajjal, félretesszük, Fűszerezzük, zsiradékban, zsiradékban, szokásostól, megpároljuk, igyekezzünk, kelkáposzta, kelkáposzta, gersli, darált sertéshús, bacon, gerezd fokhagyma, tejföl, őrölt bors, majoránna, ízlés szerint, olaj, őrölt pirospaprika,
Almás diós pite !
0 komment 5 ember kedveli
Francia mákos krémes szelet
0 komment 11 ember kedveli
Töltött sajtos kockák
0 komment 6 ember kedveli
Tápióbicskei töltött káposzta
1 komment 8 ember kedveli
Egres leves
0 komment 2 ember kedveli
Tonhalas tojáskrém
0 komment 2 ember kedveli
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Cseresznyehabos csokitallérok
0 komment 2 ember kedveli
Tepsis burgonya
1 komment 2 ember kedveli
Csirkemellfilé túrós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Csülök sok fokhagymával, sütőzacskóban sütve
0 komment 11 ember kedveli
Bográcsgulyás
2 komment 9 ember kedveli
Húsgombóc ázsiai módra !
0 komment 11 ember kedveli
Pacalleves
0 komment 4 ember kedveli
Fasírtgolyók
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.