Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rakott kel... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg kelkáposzta
» 25 dkg gersli
» 60 dkg darált sertéshús
» 25 dkg bacon
» vöröshagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» tejföl
» őrölt bors
» majoránna
» só ízlés szerint
» olaj
» őrölt pirospaprika
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A gerslit előzetesen 2-3 órára beáztatjuk, többször átmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk kevés ételízesítővel.

A kelkáposztaleveleket szétszedjük, a vastag ereket kivágjuk, tenyérnyi darabokra tépjük,(de le is reszelhetjük ki hogy szereti )és bő, sós forrásban lévő vízbe nyomjuk, (rövid idő alatt összeesik), szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.

A szokásostól több zsiradékban (a káposzta mennyisége miatt) a szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük. Egy nagy tepsit kikenjük szalonnazsírral, a többi zsiradékban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, és a darált húst átpirítjuk benne.Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt majoránnával, kicsit megpároljuk, igyekezzünk bővebb lére hagyni (nem kell sokáig párolni, mert a sütőben sokáig fog sülni, bátran fűszerezzük).

A kikent tepsiben elosztjuk a káposztalevelek felét, ráhalmozzuk a gerslit, a tejföl felével megkenjük. Szétterítjük rajta a megpárolt darált húst, majd a kisütött szalonnát. A maradék kelkáposztalevelekkel befedjük, a maradék tejföllel bevonjuk a tetejét, 2-3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fedetlenül pirulásig sütjük, kb. 1 bő órát. Díszítésnek kevés őrölt pirospaprikával megszórhatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Ha egy picit kihűlt ,kockára szeletelve tálájuk.
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 18:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gerslit előzetesen, vastag ereket, szokásostól több, káposzta mennyisége, szalonnát kisütjük, nagy tepsit, többi zsiradékban, darált húst, sütőben sokáig, kikent tepsiben, káposztalevelek felét, tejföl felével, megpárolt darált, kisütött szalonnát, maradék tejföllel, picit kihűlt, pirospaprikával, szalonnazsírral, káposztalevelek, pirospaprikával, ételízesítővel, megdinszteljük, szűrőkanállal, szűrőkanállal, előmelegített, megszórhatjuk, majoránnával, reszelhetjük, félretesszük, meglocsoljuk, pirospaprika, vöröshagymát, Szétterítjük, olívaolajjal, félretesszük, Fűszerezzük, zsiradékban, zsiradékban, szokásostól, megpároljuk, igyekezzünk, kelkáposzta, kelkáposzta, gersli, darált sertéshús, bacon, gerezd fokhagyma, tejföl, őrölt bors, majoránna, ízlés szerint, olaj, őrölt pirospaprika,
Banánkrémes gyümölcszselés pohárkrém
3 komment 1 ember kedveli
Gulyásleves
4 komment 15 ember kedveli
Bakonyi sertésszelet
1 komment 80 ember kedveli
Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges-sajtos-tojásos mártogatós
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 7 ember kedveli
NUTELLÁS MUFFIN
0 komment 4 ember kedveli
Paradicsomos fusilli
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös csoda süti
0 komment 15 ember kedveli
Kefires pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Gyros tál salátával
0 komment 6 ember kedveli
Banánkrémes pite
0 komment 2 ember kedveli
Juhtúros pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Márvány-kalács
1 komment 5 ember kedveli
Csoda kifli
0 komment 3 ember kedveli
Karfiol saláta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.