Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gerslit előzetesen 2-3 órára beáztatjuk, többször átmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk kevés ételízesítővel.
A kelkáposztaleveleket szétszedjük, a vastag ereket kivágjuk, tenyérnyi darabokra tépjük,(de le is reszelhetjük ki hogy szereti )és bő, sós forrásban lévő vízbe nyomjuk, (rövid idő alatt összeesik), szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
A szokásostól több zsiradékban (a káposzta mennyisége miatt) a szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük. Egy nagy tepsit kikenjük szalonnazsírral, a többi zsiradékban megdinszteljük a vöröshagymát, a fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, és a darált húst átpirítjuk benne.Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt majoránnával, kicsit megpároljuk, igyekezzünk bővebb lére hagyni (nem kell sokáig párolni, mert a sütőben sokáig fog sülni, bátran fűszerezzük).
A kikent tepsiben elosztjuk a káposztalevelek felét, ráhalmozzuk a gerslit, a tejföl felével megkenjük. Szétterítjük rajta a megpárolt darált húst, majd a kisütött szalonnát. A maradék kelkáposztalevelekkel befedjük, a maradék tejföllel bevonjuk a tetejét, 2-3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fedetlenül pirulásig sütjük, kb. 1 bő órát. Díszítésnek kevés őrölt pirospaprikával megszórhatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha egy picit kihűlt ,kockára szeletelve tálájuk.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 18:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gerslit előzetesen, vastag ereket, szokásostól több, káposzta mennyisége, szalonnát kisütjük, nagy tepsit, többi zsiradékban, darált húst, sütőben sokáig, kikent tepsiben, káposztalevelek felét, tejföl felével, megpárolt darált, kisütött szalonnát, maradék tejföllel, picit kihűlt, pirospaprikával, szalonnazsírral, káposztalevelek, pirospaprikával, ételízesítővel, megdinszteljük, szűrőkanállal, szűrőkanállal, előmelegített, megszórhatjuk, majoránnával, reszelhetjük, félretesszük, meglocsoljuk, pirospaprika, vöröshagymát, Szétterítjük, olívaolajjal, félretesszük, Fűszerezzük, zsiradékban, zsiradékban, szokásostól, megpároljuk, igyekezzünk, kelkáposzta, kelkáposzta, gersli, darált sertéshús, bacon, gerezd fokhagyma, tejföl, őrölt bors, majoránna, ízlés szerint, olaj, őrölt pirospaprika,
|
|
|
|
|