Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tejfölös -epres sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 4 tojás
» 10 dkg kristálycukor
» 1 cs vaníliás cukor
» 5 dkg étkezési keményítő
» 8 dkg liszt
» 1 csapott teáskanál sütőpor
» A krémhez:
» 7 dkg cukor
» 5 dl tejföl
» 2 teáskanál zselatin
» 1/2 citrom leve
» 1 cs.vaníliás cukor
» 40 dkg eper
» 2,5 dl tejszín
» A tetejére 1 csomag gyümölcskocsonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgájával tovább keverjük, majd rászitáljuk az érkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük, de lehet 37x32 cm-es tepsiben is. Előmelegített sütöben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a piskótát kihűtjük.
A krémhez egy kevés tejölben elkeverjük a zselatint, és a többi tejfölhöz adjuk. Hozzákeverjük a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokon összemelegítjük. Hűtőben 15-20 percig dermedni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.
A megtisztított, megmosott epret 5 szem kivételével feldaraboljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tejfölös krémbe vegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, ebből is hagyunk egy keveset a piskóta tetejére, majd ráborítjuk a másik lapot. Megkenjük a maradék krémmel, felszeletelt eperdarabokkal díszítjük. Gyümölcskocsonyát teszünk a tetejére, és 2 órát hűtőben pihentetjük.
Ha tepsiben sütjük, akkor kockára feldaraboljuk, megszórjuk porcukorral a tetejét, és minden kocka tetejét félbevágott eperrel, tejszínhabbal díszítünk
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 7 ember kedveli feviroza
2014.05.13 18:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások fehérjét, tojások sárgájával, érkezési keményítővel, sütőporral elkevert, sütőből kivéve, piskótát kihűtjük, kevés tejölben, többi tejfölhöz, vaníliás cukrot, tejszínt kemény, tejfölös krémbe, piskótát keresztben, alsó lapra, piskóta tetejére, másik lapot, maradék krémmel, gyümölcskocsonya, összemelegítjük, eperdarabokkal, megtisztított, Előmelegített, tortaformában, eperdarabokat, tejszínhabbal, feldaraboljuk, beleforgatjuk, feldaraboljuk, Hozzákeverjük, kristálycukor, Sütőpapírral, félreteszünk, felszeletelt, keményítővel, kettévágjuk, díszítéshez, rászitáljuk, pihentetjük, porcukorral, kivételével, megkeverjük, citromlevet, félbevágott, tésztához, tojás, kristálycukor, vaníliás cukor, étkezési keményítő, liszt, csapott teáskanál sütőpor, krémhez, cukor, tejföl, teáskanál zselatin, citrom leve, vaníliás cukor, eper, tejszín,
Gyümölcsrizses-gyümölcsös piskóta.
1 komment 3 ember kedveli
Mézédes baklava.
0 komment 6 ember kedveli
Húsgombóc paradicsomos gombával!
0 komment 9 ember kedveli
Kolbászos leves!
0 komment 9 ember kedveli
Mogyorótorta (liszt nélkül)
0 komment 5 ember kedveli
Palacsinta citromos-túrós
0 komment 1 ember kedveli
Töltött cukkinitekercs
0 komment 5 ember kedveli
Tócsni cukkinivel és fokhagymával
0 komment 6 ember kedveli
Sajtgolyók
0 komment 19 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Gumisüti
0 komment 4 ember kedveli
Túrós lepénykék
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös káposztaleves
0 komment 6 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Gluténmentes meggyes-tejfölös pite
0 komment 2 ember kedveli
Chilis zellerkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.