Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tejfölös -epres sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 4 tojás
» 10 dkg kristálycukor
» 1 cs vaníliás cukor
» 5 dkg étkezési keményítő
» 8 dkg liszt
» 1 csapott teáskanál sütőpor
» A krémhez:
» 7 dkg cukor
» 5 dl tejföl
» 2 teáskanál zselatin
» 1/2 citrom leve
» 1 cs.vaníliás cukor
» 40 dkg eper
» 2,5 dl tejszín
» A tetejére 1 csomag gyümölcskocsonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgájával tovább keverjük, majd rászitáljuk az érkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük, de lehet 37x32 cm-es tepsiben is. Előmelegített sütöben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a piskótát kihűtjük.
A krémhez egy kevés tejölben elkeverjük a zselatint, és a többi tejfölhöz adjuk. Hozzákeverjük a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokon összemelegítjük. Hűtőben 15-20 percig dermedni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.
A megtisztított, megmosott epret 5 szem kivételével feldaraboljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tejfölös krémbe vegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, ebből is hagyunk egy keveset a piskóta tetejére, majd ráborítjuk a másik lapot. Megkenjük a maradék krémmel, felszeletelt eperdarabokkal díszítjük. Gyümölcskocsonyát teszünk a tetejére, és 2 órát hűtőben pihentetjük.
Ha tepsiben sütjük, akkor kockára feldaraboljuk, megszórjuk porcukorral a tetejét, és minden kocka tetejét félbevágott eperrel, tejszínhabbal díszítünk
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 7 ember kedveli feviroza
2014.05.13 18:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások fehérjét, tojások sárgájával, érkezési keményítővel, sütőporral elkevert, sütőből kivéve, piskótát kihűtjük, kevés tejölben, többi tejfölhöz, vaníliás cukrot, tejszínt kemény, tejfölös krémbe, piskótát keresztben, alsó lapra, piskóta tetejére, másik lapot, maradék krémmel, gyümölcskocsonya, összemelegítjük, eperdarabokkal, megtisztított, Előmelegített, tortaformában, eperdarabokat, tejszínhabbal, feldaraboljuk, beleforgatjuk, feldaraboljuk, Hozzákeverjük, kristálycukor, Sütőpapírral, félreteszünk, felszeletelt, keményítővel, kettévágjuk, díszítéshez, rászitáljuk, pihentetjük, porcukorral, kivételével, megkeverjük, citromlevet, félbevágott, tésztához, tojás, kristálycukor, vaníliás cukor, étkezési keményítő, liszt, csapott teáskanál sütőpor, krémhez, cukor, tejföl, teáskanál zselatin, citrom leve, vaníliás cukor, eper, tejszín,
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes torta
0 komment 14 ember kedveli
Isteni narancstorta
0 komment 16 ember kedveli
Sajtos rudacska
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Tőkehalfilé sajttal
0 komment 2 ember kedveli
Túrós kifli
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos-tallér- tojás nélkül-
2 komment 21 ember kedveli
Empanada
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres gombával töltött burgonyapüré
0 komment 11 ember kedveli
Sonkás spárga-sajttal sütve-
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes pite
0 komment 21 ember kedveli
Csülök sonka
1 komment 16 ember kedveli
Rummal lelocsolt piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns tejfölös csirke csíkok
0 komment 2 ember kedveli
Káposztás bableves cipóban
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.