Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgájával tovább keverjük, majd rászitáljuk az érkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük, de lehet 37x32 cm-es tepsiben is. Előmelegített sütöben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a piskótát kihűtjük.
A krémhez egy kevés tejölben elkeverjük a zselatint, és a többi tejfölhöz adjuk. Hozzákeverjük a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokon összemelegítjük. Hűtőben 15-20 percig dermedni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.
A megtisztított, megmosott epret 5 szem kivételével feldaraboljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tejfölös krémbe vegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, ebből is hagyunk egy keveset a piskóta tetejére, majd ráborítjuk a másik lapot. Megkenjük a maradék krémmel, felszeletelt eperdarabokkal díszítjük. Gyümölcskocsonyát teszünk a tetejére, és 2 órát hűtőben pihentetjük.
Ha tepsiben sütjük, akkor kockára feldaraboljuk, megszórjuk porcukorral a tetejét, és minden kocka tetejét félbevágott eperrel, tejszínhabbal díszítünk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
feviroza
2014.05.13 18:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások fehérjét, tojások sárgájával, érkezési keményítővel, sütőporral elkevert, sütőből kivéve, piskótát kihűtjük, kevés tejölben, többi tejfölhöz, vaníliás cukrot, tejszínt kemény, tejfölös krémbe, piskótát keresztben, alsó lapra, piskóta tetejére, másik lapot, maradék krémmel, gyümölcskocsonya, összemelegítjük, eperdarabokkal, megtisztított, Előmelegített, tortaformában, eperdarabokat, tejszínhabbal, feldaraboljuk, beleforgatjuk, feldaraboljuk, Hozzákeverjük, kristálycukor, Sütőpapírral, félreteszünk, felszeletelt, keményítővel, kettévágjuk, díszítéshez, rászitáljuk, pihentetjük, porcukorral, kivételével, megkeverjük, citromlevet, félbevágott, tésztához, tojás, kristálycukor, vaníliás cukor, étkezési keményítő, liszt, csapott teáskanál sütőpor, krémhez, cukor, tejföl, teáskanál zselatin, citrom leve, vaníliás cukor, eper, tejszín,
|
|
|
|
|