Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Puhára főzzük a babot. Mélyhűtöttel egyszerűbb, kevesebbet kell főzni. Közben kockára vágom a hagymát, az uborkát és összekeverjük az öntetet. 3-4 evőkanál olívaolajhoz 1-2 evőkanál ecetet teszek, sózom, ízlés szerint más fűszereket is hozzákeverhetsz. Az öntethez hozzáadom a hagymát és az uborkát, majd amikor megpuhult a bab, belekeverem az öntetet és a tonhalat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tápérték 1 adagban:
Fehérje - 37 g
Szénhidrát - 70 g
Zsír - 10 g
Árak 2 adagra:
450 g fejtett bab - 400 Ft
2 tonhalkonzerv - 600 Ft
egyéb összetevők - 100 Ft
Összesen ≈ 1.100 Ft
A babról egy kiváló antioxidáns. Naponta 3.000 - 5.000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) érték bevitele ajánlott, ebből a fél kg bab 2.500 értékű. Ezt nem kell tovább ragozni Emellett összetett szénhidráttartalmának köszönhetően hosszú távon biztosít energiát a szervezet számára.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
vinagi
2012.02.03 10:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
öntethez hozzáadom, kiváló antioxidáns, szervezet számára, hozzákeverhetsz, tonhalkonzerv, tonhalkonzerv, összekeverjük, Mélyhűtöttel, köszönhetően, mélyhűtöttet, olívaolajhoz, antioxidáns, Abszorbciós, belekeverem, Oxigéngyök, egyszerűbb, Szénhidrát, fűszereket, összetevők, kevesebbet, Absorbance, használtam, összetett, hozzáadom, megpuhult, Babsaláta, Kapacitás, olívaolaj, szervezet, hagyma, darab ecetes uborka, tonhalkonzerv, ecet olívaolaj,
|
|
|
|
|