Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A bögre 2,5 dl méretű.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral meghintve.
Puha, légies édesség, ami csak úgy eteti magát.
18 db palacsinta lett belőle.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
g3r1t4
2014.11.30 16:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat elválasztjuk, tejet fokozatosan, lereszelt almát, tojások fehérjét, tésztába keverjük, közepére rakunk, kanál domború, másik oldalát, palacsinták sütése, serpenyőt néha, felforrósítunk, mogyorókrémmel, csomómentesre, Beleforgatjuk, elválasztjuk, megfordítjuk, porcukorral, fokozatosan, evőkanálnyi, Kínálhatjuk, palacsinták, kikavarjuk, sárgájákat, Hozzáadjuk, egyszerűen, átolajozni, kicsavarni, palacsinta, palacsinta, serpenyőt, szükséges, lereszelt, pudinggal, serpenyőt, tésztában, buborékok, tojás, csomag vaníliás cukor, csipet, csapott cukor, bögre liszt, bögre, bögre reszelt alma,
|
|
|
|
|