Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kenyeret beáztatom kevés tejbe , majd alaposan kinyomkodom .
Egy tálban összekeverem a darált húst a zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, tojással és a kenyérrel .
Kb : 1 órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
A masszából közepes nagyságú gombócokat csinálok ,
Egy serpenyőben olajat hevítek, a finomra vágott hagymát megpirítom benne, majd hozzáadom a csíkokra darabolt paprikát, felkarikázott sárgarépát, s együtt pirítom pár percig.
Utána a leveskockát, bort, paradicsompürét is hozzákeverem ,közben sózom és borsozom .
A gombócokat megforgatom kevés lisztbe és elősütöm kevés olajon .
Majd a mártásba rakom és az ételt készre párolom .
Sült burgonyával tálalom .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A boros mártástól lesz pikáns a vagdalt, meg a hozzáadott zöldségtől.
Egy kicsit tovább kell főzni, mint a sertéshúsosnál, de nagyon finom lesz az eredmény.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2013.04.27 23:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tálban összekeverem, darált húst, zúzott fokhagymával, hűtőbe teszem, masszából közepes, serpenyőben olajat, finomra vágott, csíkokra darabolt, gombócokat megforgatom, mártásba rakom, ételt készre, boros mártástól, hozzáadott zöldségtől, kicsit tovább, petrezselyemzöld, petrezselyemmel, paradicsompürét, sertéshúsosnál, paradicsompüré, felkarikázott, hozzákeverem, fokhagymával, összekeverem, összeérjenek, burgonyával, kinyomkodom, burgonyával, leveskockát, serpenyőben, megforgatom, sárgarépát, gombócokat, megpirítom, gombócokat, hozzáadott, zöldségtől, masszából, kenyérrel, hozzáadom, beáztatom, darált marhahús, hagyma, sárgarépa, erős paprika, paradicsompüré, tojás, vörösbor, bors, szelet kissé száraz kenyér, gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, olaj, liszt,
|
|
|
|
|
Lúdláb
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|