Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krém hozzávalóit egy tálban botmixerrel összekeverjük.
A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körben a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.)
A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.
Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
A meggyet saját levével felmelegítjük, az étkezési keményítőt kikeverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet.
A kihűlt süteményt felszeleteljük, és a meggyes öntettel díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk ízlés szerint.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.18 17:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókat gyorsan, krém hozzávalóit, tálban botmixerrel, sütőt 180-190, tésztát kinyújtjuk, kivajazott kapcsos, tésztát picit, formában hagyjuk, meggyet saját, étkezési keményítőt, kihűlt süteményt, meggyes öntettel, cukrászkeretben, felszeleteljük, felmelegítjük, összekeverjük, visszatesszük, meggyöntettel, gyümölcsökkel, légkeverésre, hozzávalókat, összegyúrjuk, lisztkeverék, készítettem, hozzávalóit, botmixerrel, csökkentett, lekvárokkal, tálalhatjuk, kávéskanál, kivajazott, melegítjük, kinyújtjuk, szurkáljuk, beleöntjük, kikeverjük, öntetekkel, szénhidrát, teavaj, xilit, kevés, krémhez, túró, tejföl, kisebb tojás, kávéskanál vanília-aroma, meggyes öntethez, meggy, evőkanál étkezési keményítő, evőkanál xilit,
|
|
|
|
|