Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Epres rebarbara lekvár recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 adag
» 75 dkg eper / már felaprítva
» 25 dkg rebarbara / már felaprítva
» 1 / 2 kg cukor
» 1 csomag dzsemfix 2 : 1
» Nátrium- benzoát
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gyümölcsöket megmosom, az epret négyfelé a rebarbarát hámozás után szeletekre vágom fel.
Egy magasfalú edénybe a gyümölcsöket belerakom , elkeverem, lassú tűzön elkezdem főzni, közben kevergetem.
Amikor már kissé megfonnyadt, akkor leveszem a tűzről és mixerrel pépesítem az egészet.
A cukrot és a dzsemfixet elkeverem majd a pépesített gyümölcshöz keverem, addig keverem , míg majdnem feloldódik a cukor benne.
Most visszateszem a tűzre és kevergetés közben felfőzöm.
Ha hab keletkezik a tetején azt leszedem közben.
Egy tányérra kiveszek egy kiskanállal a kész lekvárból, ha kis idő múlva kocsonyásodik akkor lehet tölteni az üvegekbe.
Kis merőkanállal az üvegekbe töltöm a lekvárt, minden üveg tetejére teszek egy mokkáskanálnyi na-benzoátot, majd lekötöm celofánnal+ rácsavarom a fém tetejét.
Dunsztolás:
Egy lapos lábasba rakom a még meleg üvegeket, felöntöm meleg vízzel, de csak az üvegek magasságának 3 / 4 részéig.
Amikor forr a víz, leveszem a hőt, s 20 percig lassan főzöm még.
Utána kikapcsolom a gázt,s a lábasban hagyom kihűlni a lekvárt.
Másnap a kamrába rakom a végleges helyére
Megjegyzés / tipp:

Ennek a lekvárnak több ízesítésű változata is van.
-1 kg eper + 2-3 cm-nyi reszelt gyömbér.
-75 dkg eper + 20 dkg ribizli
-50 dkg eper + 50 dkg málna / leszűrve a magoktól /

Nagyon finom lekvár, a család nagyon szereti.
0 komment 1 ember kedveli ibolya58
2012.06.06 22:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gyümölcsöket megmosom, epret négyfelé, rebarbarát hámozás, magasfalú edénybe, gyümölcsöket belerakom, dzsemfixet elkeverem, pépesített gyümölcshöz, cukor benne, tányérra kiveszek, kész lekvárból, üvegekbe töltöm, mokkáskanálnyi na-benzoátot, lapos lábasba, üvegek magasságának, lábasban hagyom, kamrába rakom, végleges helyére, lekvárnak több, család nagyon, mokkáskanálnyi, kocsonyásodik, merőkanállal, magasságának, gyümölcsöket, visszateszem, gyümölcsöket, kiskanállal, megfonnyadt, gyümölcshöz, kikapcsolom, kevergetés, celofánnal, rebarbarát, kevergetem, szeletekre, keletkezik, felaprítva, felaprítva, rácsavarom, feloldódik, Dunsztolás, dzsemfixet, pépesített, elkeverem, belerakom, adag, eper felaprítva, rebarbara felaprítva, cukor, csomag dzsemfix, Nátrium- benzoát,
Kanalas muffin meggyel, habbal !
0 komment 8 ember kedveli
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
0 komment 17 ember kedveli
Sajtos karika
0 komment 2 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Stefánia vagdalt
0 komment 3 ember kedveli
Kijevi samsa !
0 komment 14 ember kedveli
Illatos omlós csirke
2 komment 18 ember kedveli
Grillezett lazac, citromos-tejszínes julienne-zöldségekkel.
0 komment 1 ember kedveli
Bundás alma - a téli estékre-
0 komment 28 ember kedveli
Zöldséges rakott csirke
0 komment 3 ember kedveli
Kelt copfocskák
0 komment 1 ember kedveli
Szedres pite !
0 komment 11 ember kedveli
Friss kevert saláta
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos - tojásos Krumpli
0 komment 11 ember kedveli
Csirkemáj puliszkával
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos felhő
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.