Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Epres rebarbara lekvár recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 adag
» 75 dkg eper / már felaprítva
» 25 dkg rebarbara / már felaprítva
» 1 / 2 kg cukor
» 1 csomag dzsemfix 2 : 1
» Nátrium- benzoát
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gyümölcsöket megmosom, az epret négyfelé a rebarbarát hámozás után szeletekre vágom fel.
Egy magasfalú edénybe a gyümölcsöket belerakom , elkeverem, lassú tűzön elkezdem főzni, közben kevergetem.
Amikor már kissé megfonnyadt, akkor leveszem a tűzről és mixerrel pépesítem az egészet.
A cukrot és a dzsemfixet elkeverem majd a pépesített gyümölcshöz keverem, addig keverem , míg majdnem feloldódik a cukor benne.
Most visszateszem a tűzre és kevergetés közben felfőzöm.
Ha hab keletkezik a tetején azt leszedem közben.
Egy tányérra kiveszek egy kiskanállal a kész lekvárból, ha kis idő múlva kocsonyásodik akkor lehet tölteni az üvegekbe.
Kis merőkanállal az üvegekbe töltöm a lekvárt, minden üveg tetejére teszek egy mokkáskanálnyi na-benzoátot, majd lekötöm celofánnal+ rácsavarom a fém tetejét.
Dunsztolás:
Egy lapos lábasba rakom a még meleg üvegeket, felöntöm meleg vízzel, de csak az üvegek magasságának 3 / 4 részéig.
Amikor forr a víz, leveszem a hőt, s 20 percig lassan főzöm még.
Utána kikapcsolom a gázt,s a lábasban hagyom kihűlni a lekvárt.
Másnap a kamrába rakom a végleges helyére
Megjegyzés / tipp:

Ennek a lekvárnak több ízesítésű változata is van.
-1 kg eper + 2-3 cm-nyi reszelt gyömbér.
-75 dkg eper + 20 dkg ribizli
-50 dkg eper + 50 dkg málna / leszűrve a magoktól /

Nagyon finom lekvár, a család nagyon szereti.
0 komment 1 ember kedveli ibolya58
2012.06.06 22:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gyümölcsöket megmosom, epret négyfelé, rebarbarát hámozás, magasfalú edénybe, gyümölcsöket belerakom, dzsemfixet elkeverem, pépesített gyümölcshöz, cukor benne, tányérra kiveszek, kész lekvárból, üvegekbe töltöm, mokkáskanálnyi na-benzoátot, lapos lábasba, üvegek magasságának, lábasban hagyom, kamrába rakom, végleges helyére, lekvárnak több, család nagyon, mokkáskanálnyi, kocsonyásodik, merőkanállal, magasságának, gyümölcsöket, visszateszem, gyümölcsöket, kiskanállal, megfonnyadt, gyümölcshöz, kikapcsolom, kevergetés, celofánnal, rebarbarát, kevergetem, szeletekre, keletkezik, felaprítva, felaprítva, rácsavarom, feloldódik, Dunsztolás, dzsemfixet, pépesített, elkeverem, belerakom, adag, eper felaprítva, rebarbara felaprítva, cukor, csomag dzsemfix, Nátrium- benzoát,
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Kelt szilvás lepény
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes-spárgás penne.
0 komment 3 ember kedveli
Szilveszteri korhelyleves
0 komment 12 ember kedveli
Rakott padlizsán rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Mézes "kagylók "
0 komment 13 ember kedveli
joghurtos fánk
0 komment 15 ember kedveli
Márvány muffin.
0 komment 6 ember kedveli
Kávés rolád piskótából
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszkrémes rolád.
0 komment 16 ember kedveli
sajtos fánk !
1 komment 15 ember kedveli
Kakaóscsiga
0 komment 10 ember kedveli
Rántott karfiol másképp
0 komment 2 ember kedveli
Citromos-diós torta
0 komment 1 ember kedveli
Pangasius brokkolival
0 komment 1 ember kedveli
Kaszinótojás
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.