Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az őzmájat vékony szeletekre vágjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk néhány órára. Az így bepácolt májszeleteket lecsepegtetjük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az újhagyma apróra vágott fehér részét, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük a húslevessel.
Az így elkészült szaftba visszahelyezzük a májszeleteket, hozzáadjuk a rusztikus darabokra vágott hagymaszárat, majd gyorsan összeforraljuk az egészet. Végül sóval, borssal fűszerezzük, és főtt burgonyával tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
E kiváló, magyaros őzmáj mellé egy autentikus magyar házasítást, szekszárdi Bikavért ajánlok fogyasztani
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 09:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
őzmájat vékony, visszamaradt zsiradékban, újhagyma apróra, rusztikus darabokra, autentikus magyar, megfonnyasztjuk, visszahelyezzük, pirospaprikával, összeforraljuk, lecsepegtetjük, májszeleteket, májszeleteket, pirospaprika, visszamaradt, hagymaszárat, burgonyával, felengedjük, újhagymával, zsiradékban, sertésszsír, fogyasztani, húslevessel, fűszerezzük, megpirítjuk, megszórjuk, szeletekre, fokhagymás, hozzáadjuk, szekszárdi, autentikus, házasítást, őzmáj, gerezd fokhagyma, liszt, újhagyma, pirospaprika, evőkanál sertésszsír, húsleves, bors,
|
|
|
|
|