Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A liszthez hozzáadjuk a 2 tojást, sót, cukrot (egy keveset hagyjunk a kovászhoz). Egy másik edénybe kovászt készítünk, élesztőből, cukorból, tejből és egy kevés lisztből. Ezeket kb. tejföl sűrűségűre keverjük és hagyjuk kelni, meleg helyen. Akkor jó, ha az ujjunkat beletesszük, egy lyuk marad. Ezt hozzáadjuk a többi anyaghoz, összegyúrjuk és kelesztjük. Ha megkelt, 4-es fonásban befonjuk. Ezután tojással lekenjük, majd még egy fél órát kelesztjük, végül sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
izabella69
2014.05.25 15:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
liszthez hozzáadjuk, keveset hagyjunk, másik edénybe, kevés lisztből, ujjunkat beletesszük, lyuk marad, többi anyaghoz, összegyúrjuk, beletesszük, sűrűségűre, hozzáadjuk, hozzáadjuk, kelesztjük, kelesztjük, élesztőből, készítünk, kovászhoz, liszthez, anyaghoz, befonjuk, hagyjunk, cukorból, lisztből, lekenjük, ujjunkat, keverjük, tojással, fonásban, edénybe, megkelt, hagyjuk, élesztő, kovászt, liszt, élesztő, cukor, tojás,
|
|
|
|
|