Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött csirke palóc módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kisebb tyúk, vagy közepes csirke
» hegyes erős paprika
» leveszöldség (zeller nélkül)
» 10 dkg gomba
» levestészta
» gríz
» só
» petrezsemlevél
» gyömbér
» 2 tójás
» fűszerpaprika
» hagyma
» fokhagyma
» savanyúság
» krumpli (maradék)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megtisztított csirkéről leválasszuk a nyakat, a lábat és a szárnyvégeket. A farán lévő részt, a végbéltájékot kivágjuk, kivesszük a belső szerveket. Megtisztítjuk a zúzát és feldaraboljuk apróra, akárcsak a szívet és a májat.
A töltelékhez összekeverjük grízzel (körülbelül egy marok gríz kell hozzá a csirke méretétől függően) az apróra vágott gombát, petrezselymet, paprikát, és fűszerpaprikát (ízlés szerint esetleg fokhagyma is kerülhet mellé) és beletöltjük a csirke hasüregébe, és a combredőbe. Összevarrjuk alul fehér cérnával. A nagy lábasba beleültetjük a csirkét, körültesszük zöldséggel és hagymával, úgy fűszerezzük mint a húslevest (pl. gyömbérrel, borssal, tetszés szerint) és fűzzük. Amikor félig-meddig megfőtt a csirke kivesszük a lábasból. Sütőben kevés olajon készre sütjük. A levesből a megfőtt zöldséget és aprólékot kivesszük, ez külön lesz tálalva. A levest átforraljuk és belefűzzük a a levesbetétet, ami általában cérnametélt szokott lenni. Tálaláskor előbb a leves jön és a tészta. Utána a zöldség az aprólékkal, majd a sült töltött csirke savanyúval. Esetleg maradék krumpli mellé.
Megjegyzés / tipp:

Általában jércéből készítik, vagy a tojástojó felesleges kis méretű kakasából.
1 komment 1 ember kedveli vegyeleszre
2014.02.16 01:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
vegyeleszre 2014.05.01. 21:57 (#1)
Lakodalmas étel, faggatós, és teletömi a gyomrot. Általában az ifjú pár nászajándékgyűjtő menüje szokott lenni, ahol jól kell tudni megosztozni az egy csirkén 5 embernek.
Címkék
megtisztított csirkéről, farán lévő, végbéltájékot kivágjuk, belső szerveket, töltelékhez összekeverjük, marok gríz, csirke méretétől, apróra vágott, csirke hasüregébe, nagy lábasba, csirke kivesszük, megfőtt zöldséget, levest átforraljuk, sült töltött, tojástojó felesleges, fűszerpaprikát, petrezsemlevél, megtisztított, szárnyvégeket, fűszerpaprika, összekeverjük, petrezselymet, feldaraboljuk, Megtisztítjuk, végbéltájékot, levesbetétet, leveszöldség, Összevarrjuk, körültesszük, beleültetjük, leválasszuk, töltelékhez, levestészta, fűszerezzük, átforraljuk, beletöltjük, cérnametélt, körülbelül, belefűzzük, felesleges, aprólékkal, hegyes erős paprika, leveszöldség zeller nélkül, gomba, levestészta, gríz, petrezsemlevél, gyömbér, tójás, fűszerpaprika, hagyma, fokhagyma, savanyúság, krumpli maradék,
Kacsamell zöldségágyon
0 komment 6 ember kedveli
Piskótatekercs
0 komment 7 ember kedveli
Bodza üdítő
0 komment 1 ember kedveli
Tojáslikőr
0 komment 14 ember kedveli
Bodzaital
0 komment 3 ember kedveli
Dödölle
0 komment 14 ember kedveli
Boci szelet
0 komment 15 ember kedveli
Sonkás papucs
0 komment 6 ember kedveli
Töltött kenyértekercs
0 komment 4 ember kedveli
Empanada
0 komment 2 ember kedveli
Csöröge
1 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Töltött virsli /hidegtál/
0 komment 3 ember kedveli
Pillangós muffin
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenye kocka-pudingos
0 komment 2 ember kedveli
Illatos gombaleves.
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.