Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított csirkéről leválasszuk a nyakat, a lábat és a szárnyvégeket. A farán lévő részt, a végbéltájékot kivágjuk, kivesszük a belső szerveket. Megtisztítjuk a zúzát és feldaraboljuk apróra, akárcsak a szívet és a májat.
A töltelékhez összekeverjük grízzel (körülbelül egy marok gríz kell hozzá a csirke méretétől függően) az apróra vágott gombát, petrezselymet, paprikát, és fűszerpaprikát (ízlés szerint esetleg fokhagyma is kerülhet mellé) és beletöltjük a csirke hasüregébe, és a combredőbe. Összevarrjuk alul fehér cérnával. A nagy lábasba beleültetjük a csirkét, körültesszük zöldséggel és hagymával, úgy fűszerezzük mint a húslevest (pl. gyömbérrel, borssal, tetszés szerint) és fűzzük. Amikor félig-meddig megfőtt a csirke kivesszük a lábasból. Sütőben kevés olajon készre sütjük. A levesből a megfőtt zöldséget és aprólékot kivesszük, ez külön lesz tálalva. A levest átforraljuk és belefűzzük a a levesbetétet, ami általában cérnametélt szokott lenni. Tálaláskor előbb a leves jön és a tészta. Utána a zöldség az aprólékkal, majd a sült töltött csirke savanyúval. Esetleg maradék krumpli mellé.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Általában jércéből készítik, vagy a tojástojó felesleges kis méretű kakasából.
|
|
|
|
1 komment
|
1 ember kedveli
|
vegyeleszre
2014.02.16 01:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
vegyeleszre |
2014.05.01. 21:57 (#1) |
|
 |
Lakodalmas étel, faggatós, és teletömi a gyomrot. Általában az ifjú pár nászajándékgyűjtő menüje szokott lenni, ahol jól kell tudni megosztozni az egy csirkén 5 embernek. |
| |
|
|
|
megtisztított csirkéről, farán lévő, végbéltájékot kivágjuk, belső szerveket, töltelékhez összekeverjük, marok gríz, csirke méretétől, apróra vágott, csirke hasüregébe, nagy lábasba, csirke kivesszük, megfőtt zöldséget, levest átforraljuk, sült töltött, tojástojó felesleges, fűszerpaprikát, petrezsemlevél, megtisztított, szárnyvégeket, fűszerpaprika, összekeverjük, petrezselymet, feldaraboljuk, Megtisztítjuk, végbéltájékot, levesbetétet, leveszöldség, Összevarrjuk, körültesszük, beleültetjük, leválasszuk, töltelékhez, levestészta, fűszerezzük, átforraljuk, beletöltjük, cérnametélt, körülbelül, belefűzzük, felesleges, aprólékkal, hegyes erős paprika, leveszöldség zeller nélkül, gomba, levestészta, gríz, petrezsemlevél, gyömbér, tójás, fűszerpaprika, hagyma, fokhagyma, savanyúság, krumpli maradék,
|
|
|
|
|