Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Meghámozzuk a karalábét, a leveleit metéltre, a tetejét, alját pedig egyenesre vágjuk, s karalábéfúróval üregesre fúrjuk.
A töltelékhez a beáztatott zsemlét kicsavarjuk, eldolgozzuk a darált hússal, a tojással, sóval, borssal, a kevés vajon üvegesre párolt vöröshagymával és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ezt a masszát betöltjük a karalábékba, majd tűzálló tálba tesszük. Mellérakjuk a metéltre vágott leveleket, a többi karalábédarabot, s kevés csontlé aláöntésével készre pároljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a karalábé megpuhult, kiemeljük őket, és a levet vajas-petrezselymes világos rántással besűrítjük. Ízlés szerint tejszínt, sót, cukrot adunk még hozzá. Ebbe visszarakjuk a karalábékat, és tálaljuk.
|
|
|
|
3 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.04 08:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
vzsuzsa64 |
2012.01.06. 10:56 (#3) |
|
 |
Ki próbálom. |
|
praczeva |
2012.01.05. 08:17 (#2) |
|
 |
Ez egy nagyon finom étel, a levét én még nem sűrítettem be, feltétlen ki próbálom. Köszönöm az ötletet. |
|
mildiko50 |
2012.01.05. 05:05 (#1) |
|
 |
Érdekel és kipróbálom. |
| |
|
|
|
leveleit metéltre, beáztatott zsemlét, darált hússal, kevés vajon, finomra vágott, masszát betöltjük, metéltre vágott, többi karalábédarabot, karalábé megpuhult, karalábédarabot, karalábéfúróval, vöröshagymával, petrezselymes, petrezselyem, visszarakjuk, aláöntésével, Meghámozzuk, töltelékhez, karalábékba, Mellérakjuk, karalábékat, eldolgozzuk, kicsavarjuk, vöröshagyma, beáztatott, besűrítjük, karalábét, kiemeljük, betöltjük, egyenesre, rántással, leveleket, megpuhult, majoranna, üregesre, közepes karalábé, darált, zsemle, csokor petrezselyem, vöröshagyma, bors, majoranna, liszt, tojás, tejszín, csontlé, cukor,
|
|
|
|
|